Μαριάς: «Καλούμε τους ΑΝΕΛ να ρίξουν την κυβέρνηση»

Με σκληρούς χαρακτηρισμούς αναφέρθηκε στην κυβέρνηση και τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο επικεφαλής του κινήματος: «Ελλάδα: Άλλος δρόμος», Νότης Μαριάς, μιλώντας στα πλαίσια της 83ης ΔΕΘ.

propoli

Συγκεκριμένα χαρακτήρισε «κατάπτυστη» τη συμφωνία η οποία «εκχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα, υπονομεύει την ιστορία και ξεπουλά το όνομα της Μακεδονίας», ενώ αναφερόμενος στον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ και την χθεσινή ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο, τόνισε ότι «έδωσε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας και προκλήσεων απέναντι στον ελληνικό λαό».

Επίσης ζήτησε τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το συγκεκριμένο ζήτημα σημειώνοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή ώστε να βρει την ελάχιστη έστω πλειοψηφία των 151-152 βουλευτών.

Επιπλέον έβαλλε κατά των ΑΝΕΛ, των οποίων την πολιτική χαρακτήρισε «υποκριτική και καιροσκοπική» προσθέτοντας πως «αν δεν επιθυμούν να προχωρήσει η συμφωνία θα πρέπει να φύγουν για να πέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Τους καλούμε να ρίξουν την κυβέρνηση. Δεν θα το κάνουν όμως, γιατί επιθυμούν να μείνουν στις καρέκλες».

Τέλος σ’ ότι αφορά την επόμενη εκλογική μάχη για τις ευρωεκλογές, τόνισε ότι θα κατέβει ως «αυτόνομη παρουσία».

Loading