Μαριάς: «Τσίπρας-Καμμένος επιζητούν σωσίβιο σωτηρίας»

Τόσο για την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκαλαρίου Άγγελα Μέρκελ, όσο και για το τι μέλλει γενέσθαι με τη συμφωνία των Πρεσπών, μίλησε στην εκπομπή «Flash Magazino» στο Flash Radio 99.4 και στον Χρήστο Τσαλικίδη, ο ανεξάρτητος βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νότης Μαριάς.

propoli

Από την πλευρά του, ερωτηθείς σε σχέση με την συμφωνία για το ονοματολογικό ζήτημα μεταξύ Αθήνας-Σκοπίων, χαρακτήρισε ως «κατάντια του ελληνικού πολιτικού συστήματος, μια χώρα με τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα να σύρεται πίσω από τους Σκοπιανούς». «Περιμένουμε να δούμε 80 Σκοπιανούς να παίζουν το παιχνίδι του ΝΑΤΟ και της Μέρκελ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αποδόμησε την Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία όπως τόνισε «με την εφαρμογή της, δίνει το δικαίωμα στην πΓΔΜ, να χρησιμοποιεί την ελληνική ΑΟΖ», ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις, «οι οποίες μπαίνουν στο παιχνίδι αυτό, επειδή το επιτάσσει η κ. Μέρκελ».

Ο κ. Μαριάς, κάλεσε τον ελληνικό λαό «να απορρίψει όλα εκείνα τα κόμματα, τα οποία ‘σέρνονται’ πίσω από τις επιταγές της κ. Μέρκελ και του ΝΑΤΟ». Όσον αφορά δε, τις σχέσεις ανάμεσα στους δύο κυβερνητικούς εταίρους, τόνισε ότι «έχει διαλυθεί κάθε έννοια κυβερνητικής πολιτικής συνοχής. Τσίπρας και Καμμένος επιζητούν σωσίβιο σωτηρίας».

Μάλιστα, από την πλευρά του, ο κ. Μαριάς, κάλεσε τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο, να άρει την εμπιστοσύνη προς την ελληνική κυβέρνηση. «Αν ο Καμμένος θέλει να είναι συνεπείς, θα πρέπει να ζητήσει την πτώση της κυβέρνησης διότι ο Τσίπρας, αμέσως μετά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, θα ζητήσει την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα για την συγκεκριμένη υπόθεση, τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής σχετικού δημοψηφίσματος.

Loading