Μασλόβ: «Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις Ελλάδας –Ρωσίας»

Όπως τόνισε στις δηλώσεις του ο ρώσος πρέσβης, Αντρέι Μασλόβ, η συνάντηση του Βλάντιμιρ Πούτιν με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα ήταν «πολύ επιτυχημένη» καθώς πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα.

propoli

Ο Αν. Μασλόβ πρόσθεσε δε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για τα αποτελέσματα της συνάντησης στη Μόσχα, πως οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν πλέον ομαλοποιηθεί μετά τα περιστατικά απελάσεων διπλωματών που καταγράφηκαν και από τις δύο πλευρές το περασμένο καλοκαίρι.

«Έχουμε γυρίσει σελίδα στις διμερείς μας σχέσεις» τόνισε συγκεκριμένα, ο ρώσος πρέσβης σύμφωνα με το Sputnik και πρόσθεσε πως η ένταση που προέκυψε δεν συμβάδιζε με τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα των δύο χωρών και πως πλέον «κοιτάζουμε μπροστά με αισιοδοξία».

Σ’ ότι αφορά την επίσκεψη, ο Μασλόβ υπογράμμισε τα κοινά σχέδια Ελλάδας – Ρωσίας συμπληρώνοντας πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε τομείς που αφορούν την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό, τα τελωνεία και τις μεταφορές.

Στον οικονομικό τομέα, ο ρώσος πρέσβης εκτίμησε πως οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε καλύτερη πορεία με τη συνεχή αύξηση του εμπορίου και τη διατήρηση του μεγάλου τουριστικού ρεύματος προς την χώρα μας.

Τέλος σε ερώτηση που του τέθηκε για την εξαγγελία από την πλευρά της Ελλάδας για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, επανέλαβε την προσήλωση της Ρωσίας στη σχετική σύμβαση του ΟΗΕ υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «καλό είναι να αποφεύγονται οι εντάσεις με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο».

Όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών και την αντίθεση της Ρωσίας σε αυτή, αλλά και την ενόχληση της Μόσχας για την μη ενημέρωση από πλευράς του γ.γ. του ΟΗΕ για τις εξελίξεις που αφορούν στο «Μακεδονικό» , ο κ. Μάσλοβ έκανε γνωστό πως για τη Ρωσία δεν υπάρχει καμία διαφορά οποιαδήποτε ονομασία και να αποφασιστεί από την Αθήνα και τα Σκόπια. «Η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις μας με την Ελλάδα», ξεκαθάρισε.

Loading