Με άρωμα Προοδευτικής Συμμαχίας ο πρωινός καφές

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Ο Αλέξης Τσίπρας θα θέτει συνεχώς τις επόμενες ημέρες το ερώτημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το αν προτίθεται να καταργήσει τα φιλολαϊκά μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση το Μάιο στην περίπτωση που γίνει πρωθυπουργός.

Στο Μαξίμου δηλώνουν ενήμεροι ημέρες πριν για το περιεχόμενο της έκθεσης της Κομισιόν που μιλά σε αυστηρή διπλωματική γλώσσα κατά των πρόσφατων κυβερνητικών αποφάσεων, σημειώνοντας μάλιστα πως το προσχέδιό της ήταν πολύ πιο αρνητικό, με αναφορά ακόμα και στην ανάγκη λήψης ορισμένων μέτρων λιτότητας προκειμένου να πιαστούν τα πλεονάσματα.

Αυτή η εκδοχή αποφεύχθηκε, αφού οι Ευρωπαίοι κατανόησαν ότι βρισκόμαστε ουσιαστικώς σε προεκλογική περίοδο και δεν επιθυμούν να αναμειχθούν σε αυτή.

Σε αυτό το πλαίσιο, πάντως, αρκετοί εισηγούνται στον πρωθυπουργό να επανέλθει στη ρητορική του 2015 και στην ακραία φρασεολογία σε βάρος των δανειστών.

Η μη μείωση, εξάλλου, του αφορολόγητου ορίου, με τη σχετική τροπολογία που ήρθε στη Βουλή, δεν σημαίνει και μη εφαρμογή των αντίμετρων, όπως είναι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ και η σταδιακή μείωσή της από εκεί και πάνω, που βεβαίως κι αφορά τη μεσαία τάξη.

Από το Μαξίμου, άλλωστε, επισημαίνουν πως τα περισσότερα αντίμετρα, όπως αυτά είχαν συμφωνηθεί με το ΔΝΤ το 2017, έχουν ψηφιστεί ήδη από το 2018 και θα ψηφιστούν και τα υπόλοιπα εφόσον είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και το 2020.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας διευρύνει τη σύνθεση του πρωινού καφέ με τη συμμετοχή και των Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννη Ραγκούση και Νίκου Μπίστη προκειμένου να ακούγεται η φωνή και της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Υπενθυμίζουμε ότι στον πρωινό καφέ συμμετέχουν ήδη οι Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Πάνος Σκουρλέτης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς και Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Εγκρίνονται ψηφοδέλτια- πρόγραμμα

Στέλεχος της Προοδευτικής Συμμαχίας, εξάλλου, θα βρίσκεται και σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Σε σχέση με τη γενικότερη συγκρότηση των ψηφοδελτιών, αυτά θα εγκριθούν σήμερα Παρασκευή από την Κεντρική Επιτροπή, όπως άλλωστε και το οικονομικό πρόγραμμα που θα ανακοινώσει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας την ερχόμενη εβδομάδα.

Loading