Με ποιους Ρομά γιόρτασε o Τσίπρας την Παγκόσμια Ημέρα

Ανάμεσα στη λίστα των προσκεκλημένων τους οποίους υποδέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά ήταν καταξιωμένοι επαγγελματίες, επιστήμονες , φοιτητές, μαθητές και μέλη οργανώσεων που εργάζονται συστηματικώς κατά του κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά.

propoli

Πρόκειται για πρόσωπα τα οποία ξεπέρασαν τα στερεότυπα και τις διακρίσεις, καθώς και πρόσωπα που εργάζονται για να βοηθήσουν και τα υπόλοιπα μέλη των Ρομά να κάνουν πράξη τα όνειρά τους.

Έδωσαν το “παρών” 50 πολίτες

Ειδικότερα, ανάμεσα στους 50 πολίτες που βρέθηκαν στο Μαξίμου ήταν:

– μαθητές και μαθήτριες, γονείς και η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου του Ασπρόπυργου, αλλά και μαθητές από το δήμο Φυλής.

– Σπουδαστές κι απόφοιτοι ΤΕΕ και ΕΠΑΛ, καθώς και φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αλλά και στο Τμήμα Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

– Μέλη, εκπρόσωποι, κοινωνιολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και διαμεσολαβητές από τα Παραρτήματα Ρομά οκτώ συνολικώς δήμων της Αττικής.

– Ο πρόεδρος κι ο νομικός σύμβουλος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά- ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ και

– δικηγόροι, λογιστές, διαμεσολαβητές, μεταφραστές, δημοσιογράφοι και πολιτικοί επιστήμονες οι οποίοι συμμετέχουν στη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση HEROMACT (Hellenic Roma Action).

Γ.Σ.

Loading