INTIME

Με προεκλογικά δώρα στη Βουλή ο Τσίπρας (vd)

Στην πρόσληψη 3.000 εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», αλλά και στην κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους κάτω των 25 ετών, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε παρέμβασή του στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί της ρύθμισης με την οποία ακυρώνονται οι διατάξεις για τις περικοπές στις συντάξεις.

propoli

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε επαίσχυντο το καθεστώς του υποκατώτατου μισθού, κάνοντας λόγο για εκμετάλλευση των νέων κάτω των 25 ετών, ενώ διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την ανταγωνιστικότητα. Ο Πρωθυπουργός στάθηκε και στην επιδότηση κατά 50% των εργοδοτικών εισφορών για νέους έως 25 ετών.

«Προσβλητικός ο όρος “παροχολογία”»

Ο πρωθυπουργός είπε πως είναι προσβλητικός για τους πολίτες οι οποίοι υπέστησαν θυσίες ο όρος «παροχολογία» που χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση, ενώ τόνισε πως «δεν είναι δώρα, αλλά αναγκαίες ανάσες». «Κάποιοι σε αυτή την αίθουσα πόνταραν τα πάντα στο μαύρο, σε σχέση με το θέμα της περικοπής των συντάξεων, και τους βγήκε κόκκινο», σχολίασε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση και τόνισε: «Ήρθε η ώρα να πείτε ναι σε όλα και σε ένα θετικό μέτρο».

Η επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ

Καταλόγισε, δε, σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ πως αν κυβερνούσαν σήμερα, δεν υπήρχε η παραμικρή πιθανότητα να πετύχουν τη μη περικοπή των συντάξεων. Κατηγόρησε επίσης της αντιπολίτευση ότι παρέδωσε τα ασφαλιστικά ταμεία με ένα θηριώδες έλλειμμα, σημειώνοντας πως η κατάσταση έχει πλέον αντιστραφεί. Επανέλαβε εξάλλου ότι 620.000 συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις από την 1η Ιανουαρίου, για πρώτα φορά μετά από πολλά χρόνια.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Ν.Δ. πως επενδύει στο ψέμα, ενώ επέμεινε ότι αποκαθίστανται οι αδικίες που γέννησε η λιτότητα. Καταλόγισε επιπλέον στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «τη νέα γενιά την αναγκάσατε να δουλεύει για χαρτζιλίκια και είπατε μέσω tweet ότι επιλέγουν να εργάζονται χωρίς ασφάλιση, Κανένας νέος στον τόπο μας δεν επιλέγει, αλλά αναγκάζεται να δουλεύει ανασφάλιστος». Είπε επίσης πως η πρόταση της Ν.Δ. είναι «ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα στο πρότυπο Πινοσέτ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση το 2020, 2021, 2022»

Συνεχίζοντας να εξαπολύει «πυρά» κατά του κ. Μητσοτάκη, τον κατηγόρησε ότι θέλει να φέρει πίσω τα μνημόνια και να τα εφαρμόσει οικειοθελώς. Ευχήθηκε, δε, «καλό κουράγιο στους βουλευτές της Ν.Δ. που θα ψηφίσουν μαζί μας ναι στα θετικά μέτρα για τον ελληνικό λαό». Εμφανίστηκε επιπλέον βέβαιος πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση το 2020, το 2021, το 2022.

Καταλήγοντας, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι το πρόβλημα του ασφαλιστικού, που είχαν όλες οι κυβερνήσεις στον τόπο από το 1990 και μετά, λύθηκε, προς όφελος των συνταξιούχων. «Έχουμε βιώσιμο και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα», διαμήνυσε.

Loading