Με σκάνδαλα διασπούν το μέτωπο ΝΔ-ΚΙΝΑΛ

Με σκάνδαλα διασπούν το μέτωπο ΝΔ-ΚΙΝΑΛ

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Με ισχυρή πλέον την πιθανότητα η Συμφωνία των Πρεσπών να έρθει στην ελληνική Βουλή προς τα τέλη Ιανουαρίου, στο Μαξίμου αναγνωρίζουν ότι ο πραγματικός πολιτικός χρόνος που τους απομένει για να ανατρέψουν τη σε βάρος τους κατάσταση δεν ξεπερνά στην πραγματικότητα τους τρεις μήνες.

Γι’ αυτό και μέσα στις επόμενες 90 ημέρες αναμένεται ένας άνευ προηγουμένου, επί αυτής της διακυβέρνησης τουλάχιστον, επικοινωνιακός ορυμαγδός προκειμένου, αν δεν γυρίσουν το παιχνίδι, έστω όσοι βρίσκονται σήμερα κοντά στον Αλέξη Τσίπρα κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός να μπορούν να είναι παίκτες και την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Αυτό σημαίνει πως η ήττα δεν μπορεί να είναι με μεγαλύτερη διαφορά των πέντε με έξι μονάδων.

Οτιδήποτε άλλο θα πρόκειται για καταστροφή.

Στο ίδιο πλαίσιο, η αναμενόμενη πρόταση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για τη συγκρότηση προκαταρκτικής επιτροπής για την Υγεία για πέντε πρώην υπουργούς της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ- Άδωνις Γεωργιάδης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Μάκης Βορίδης, Μάριος Σαλμάς κι Ανδρέας Λοβέρδος- θεωρείται μόνο η αρχή θεσμικών ενεργειών με στόχο να πληγεί ανεπανόρθωτα το μεταρρυθμιστικό προφίλ της αντιπολίτευσης, να τη διχάσει στην προοπτική των αλληλοκαταγγελιών για να σώσει ο καθένας τον εαυτό του και να αποτρέψει το όποιο σχέδιο μετεκλογικής συνεργασίας ΝΔ- ΚΙΝΑΛ.

Ως προς τη Χαριλάου Τρικούπη, μάλιστα, ο κ. Λοβέρδος θεωρείται από το Μαξίμου ο “Άδωνις του ΚΙΝΑΛ” ως προς την εχθρότητά του απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στη δυναμική του με το εκλογικό ακροατήριο, γι’ αυτό κι αποτελεί προτεραιότητα η πολιτική του εξουδετέρωση.

Προβληματισμός και για Χρυσή Αυγή

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως στην κυβέρνηση προβληματίζονται πολύ και για τη δυναμική αύξησης των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, όπως αυτή αποτυπώνεται και στις μυστικές δημοσκοπήσεις.

Δεν ήταν τυχαίες, σε αυτό το πλαίσιο, οι επισκέψεις του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, και του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, στη δίκη της Χρυσής Αυγής για την οποία στο κυβερνών κόμμα θέλουν να τελειώσει όσο το δυνατό συντομότερα με καταδίκες των χρυσαυγιτών.

 

 

 

 

Loading