INTIME

Μητσοτάκης από Γρεβενά: «Ποιος ανασχηματισμός;»

«Ποιος ανασχηματισμός; Νομίζετε ότι ασχολείται κανείς εδώ στην ξεχασμένη ορεινή Ελλάδα με τον ανασχηματισμό του κ. Τσίπρα; Το ζητούμενο είναι να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τα Γρεβενά όπου πραγματοποιεί περιοδεία.

propoli

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας «η κυβέρνηση αυτή έχει ήδη ολοκληρώσει πρακτικά τη θητεία της, δεν έχει τίποτα άλλο να προσφέρει σ’ αυτόν τον τόπο. Έχει ήδη κάνει πάρα πολύ μεγάλη ζημιά και όσο γρηγορότερα γίνουν εκλογές τόσο καλύτερο θα είναι για τον τόπο».

«Δεν θα κάνω σχόλιο για τον ανασχηματισμό σε επίπεδο προσώπων. Νομίζω ότι όλοι κρίνονται για τις επιλογές τους. Θα πω μόνο ότι ο βασικός πυρήνας της κυβέρνησης δεν άλλαξε καθόλου. Κατά συνέπεια αυτοί οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας σήμερα, υπεύθυνοι για την οικονομία, υπεύθυνοι για την εξωτερική πολιτική, υπεύθυνοι για την άμυνα, εξακολουθούν να βρίσκονται στις καρέκλες τους αμετακίνητοι» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνομίλησε με κτηνοτρόφους στη Σαμαρίνα, οι οποίοι του έθεσαν επιτακτικά το πρόβλημα των παράνομων ελληνοποιήσεων ζώων και γάλακτος. Ειδικά το πρόβλημα των ελληνοποιήσεων γάλακτος, όπως του είπαν, έχει οξυνθεί δραματικά από το 2016 μέχρι σήμερα, γεγονός που έχει οδηγήσει σε καταποντισμό των τιμών στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαπενταετίας. Του επεσήμαναν, μάλιστα, ότι εάν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, η κτηνοτροφία στην ορεινή Ελλάδα είναι ζητημα χρονου να αφανιστεί

Σημείωσε ότι το πρόβλημα των παράνομων ελληνοποιήσεων δεν είναι τόσο θέμα οικονομικών πόρων όσο ζήτημα πολιτικής βούλησης και αποφασιστικότητας για πραγματοποίηση ελέγχων. Και με αυτό το δεδομένο δεσμεύθηκε να επιληφθεί προσωπικά για την άμεση αντιμετώπιση του σοβαρότατου αυτού προβλήματος.

Στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα στελεχωθεί με πρόσωπα που γνωρίζουν σε βάθος το αντικείμενο, ότι οι έλεγχοι θα αυστηροποιηθούν αμέσως μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, και ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία των ελληνικών προϊόντων.

 

Δείτε επίσης: Σπυράκη: «Ο τελευταίος ανασχηματισμός μιας κυβέρνησης που επένδυσε στο ψέμα»

Loading