INTIME

Μητσοτάκης: «Επενδύστε στην Ελλάδα, έχουμε ευκαιρίες, έχετε κεφάλαιο»

Πρόσκληση στο ακροατήριο της Ευρωαραβικής Συνόδου για επενδύσεις στην Ελλάδα απηύθυνε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της διάσκεψης, υπογραμμίζοντας τις «τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης» των οικονομικών σχέσεων της χώρας με τα κράτη του Κόλπου και της Β. Αφρικής.

propoli

«Πριν από τέσσερα χρόνια ο κ. Τσίπρας σας καλούσε να μην επενδύσετε στην Ελλάδα γιατί σας απειλούσε ότι ‘θα χάσετε τα λεφτά σας’. Είναι γνωστό τι έγινε μετά. Εγώ σήμερα σας κοιτάζω στα μάτια και σας προσκαλώ στην πατρίδα μου. Γιατί από αυτό θα κερδίσει και η χώρα μου και εσείς» ανέφερε στην ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. «σήμερα οι ξένες επενδύσεις και οι εξαγωγές μας στον αραβικό κόσμο δεν βρίσκονται ούτε στο 20% των πραγματικών δυνατοτήτων τους».

«Έχουμε τις ευκαιρίες, έχετε τα κεφάλαια»

«Χρειάζονται 100 δισ. ευρώ την επόμενη 7ετία για να καλυφθεί το επενδυτικό κενό που δημιουργήθηκε στα χρόνια της κρίσης. Έχουμε τις ευκαιρίες, έχετε τα κεφάλαια» επισήμανε και δεσμεύθηκε ότι η Ν.Δ. θα καταστήσει «απλούστερο το πλαίσιο του επιχειρείν και πιο φιλικό προς την επιχειρηματικότητα».

Δείτε επίσης: Πτώση 0,56% στην Αθήνα- Σε διόρθωση και η Ευρώπη

Loading