INTIME

Μητσοτάκης: «Κατάντια για την χώρα η πλειοψηφία της γκαζόζας»

Πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα, στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Πάτρα όπου βρίσκεται.

propoli

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε κατά του πρωθυπουργού για τα πλήγματα που έχει επιφέρει στον τομέα της ενημέρωσης αλλά και στους υπόλοιπους πυλώνες της Δημοκρατίας: Τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για πλειοψηφία…της γκαζόζας: «Η λειτουργία του Κοινοβουλίου έχει υποβαθμιστεί. Ερωτήσεις δεν απαντώνται. Προτάσεις δεν συζητούνται. Υπουργοί σνομπάρουν τους βουλευτές και δεν εμφανίζονται. Και σε αυτά τα φαινόμενα λειτουργικής υποβάθμισης, προστέθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες και αυτά ενός πρωτοφανούς πολιτικού ευτελισμού. Με βουλευτές που πατάνε σε δύο βάρκες και αλλάζουν κόμματα και απόψεις για μια καρέκλα. Η πλειοψηφία της γκαζόζας δεν είναι απλά ένα ανέκδοτο, ένα έξυπνο χάσταγκ στο Twitter. Είναι κατάντια μια χώρα με μακρά κοινοβουλευτική παράδοση».

Στη συνέχεια περιγράφοντας την κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί τόνισε: «Σήμερα η χώρα κυβερνάται από ένα κόμμα μειοψηφίας που αναζητά ευκαιριακές πλειοψηφίες στη Βουλή  για να νομοθετήσει. Άλλοι ψήφισαν τις Πρέσπες και άλλοι της έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης. Βουλευτές ανταλλάσσουν την ψήφο τους με υπουργικές καρέκλες. Και τώρα δρομολογούνται πρωτοφανείς μεθοδεύσεις για να διατηρήσει ο κ. Καμμένος τα προνόμια του επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας».

Γιατί ο Καμμένος εκβιάζει τον Τσίπρα;

Από τα πυρά του Κ. Μητσοτάκη δεν ξέφυγε ούτε ο Πάνος Καμμένος διότι μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα «μετέτρεψαν την Ελλάδα σε μια βαλκανική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και πρόσθεσε πως είναι εμφανές πως «ο κ. Καμμένος εκβιάζει τον κ. Τσίπρα διότι αν του διαλύσει την κοινοβουλευτική του ομάδα, η κυβέρνηση δεν θα κάνει παρέλαση την 25η Μαρτίου».

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε: «Και ο κ. Τσίπρας σπεύδει να ενδώσει στον εκβιασμό. Γιατί; Τι ακριβώς φοβάται; Τι είναι αυτό που ξέρει ο κ. Καμμένος και ο κ. Τσίπρας τρέμει μήπως αποκαλυφθεί; Τι είναι αυτό που έχει κάνει τον πρωθυπουργό να σκέφτεται μέχρι και την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής για να εξαγοράσει τη σιωπή του πρώην συνεταίρου του;»

Για να δώσει την δική του εξήγηση στα παραπάνω ερωτήματα: «Δεν ξέρω τι υπάρχει καταγεγραμμένο στα τεφτέρια του συνεταιρισμού. Ξέρω όμως ότι εκβιαστής δεν σταματά ποτέ να όταν τον ικανοποιείς. Ζητάει κι άλλα».

«Αν αλλάξει τον κανονισμό θα γίνει πιόνι»

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της Βουλής και το ενδεχόμενο να αλλάξει τον κανονισμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως αν προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια ο ΠτΒ τότε θα «γίνει και αυτός ένα πιόνι στην άθλια συναλλαγή Τσίπρα – Καμμένος», ενώ πρόσθεσε πως «δεν μπορεί η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα να εξαρτάται από τον κάθε κύριο Παπαχριστόπουλο που τη μια μέρα λέει ότι θα παραιτηθεί και την άλλη τον βάζουν να περιμένει λίγο ακόμη. Όπως και δεν μπορεί σε αυτά τα παιχνίδια να πρωταγωνιστεί ο πρόεδρος της Βουλής. Είναι ντροπή για τη χώρα και δεν της αξίζει τέτοια κατάντια».

«Φερέφωνα η ΕΡΤ και το ΑΠΕ»

Από την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας δεν έλειψαν και οι αναφορές τόσο στον τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ, όσο και αυτής του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για «κυνική επιχείρηση ελέγχου του πεδίου των τηλεοπτικών αδειών» για «απόπειρα άλωσης του ΕΣΡ» και για τον «κατήφορο της Δημόσιας Τηλεόρασης και του ΑΠΕ – ΜΠΕ».

«Καθυβρίζουν την αντιπολίτευση με χυδαίους χαρακτηρισμούς και βάλλουν έναντι όλων όσοι συμμερίζονται μια άλλη άποψη από τη δική τους. Ταυτόχρονα, παρέχουν διαρκές και βολικό βήμα στα κυβερνητικά στελέχη για να προπαγανδίζουν ανέξοδα τις πολιτικές τους» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε συνέχεια των παραπάνω ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλυσε και το τι θα γίνει με τα ΜΜΕ στην περίπτωση που μετά τις εκλογές αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

«Οι προϋπολογισμοί τους πρέπει να είναι ισοσκελισμένοι και το έργο τους υπόδειγμα διαφάνειας. Και αυτό ισχύει πρωτίστως για την ΕΡΤ», ενώ για τους ιδιωτικούς σταθμούς τόνισε ότι «οι ανεξάρτητες αρχές στο πεδίο των ΜΜΕ και της ελευθερίας πληροφόρησης, σε συνεργίες με τις δημοσιογραφικές ενώσεις συγκροτούν ένα εποπτικό πλαίσιο που λειτουργεί συμπληρωματικά. Όχι μόνο γνωμοδοτώντας αλλά και παρεμβαίνοντας ουσιαστικά για την κατοχύρωση του πλουραλισμού στην ενημέρωση. Τίθεται όμως η υποχρέωση για την κατά το δυνατόν εξάντληση της διαθέσιμης χωρητικότητας του ραδιοτηλεοπτικού φάσματος και αποκλείονται κυβερνητικές παρεμβάσεις στην αδειοδοτική διαδικασία».

Loading