Μητσοτάκης: «Μείωση φόρων από το 2020»

Την προτεραιότητά του στην ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου και τη μείωση φόρων από το 2020 τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

propoli

«Στον προϋπολογισμό του 2020 θα υπάρχει η μείωση φόρων. Έχουμε τη δυνατότητα να ψηφίσουμε τη μείωση», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, προαναγγέλλοντας τη διατήρηση του αφορολογήτου, την πρώτη δόση της μείωσης φόρου των επιχειρήσεων, τον εισαγωγικό συντελεστή 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ και τη μείωση του φόρου στα μερίσματα.

Όπως εξήγησε, η Βουλή δεν θα κλείσει το καλοκαίρι και το σχετικό φορολογικό νομοσχέδιο για το 2020 θα ψηφιστεί το Σεπτέμβριο.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων και για μείωση του ΕΝΦΙΑ, καθώς και επέκταση των δόσεων για τις οφειλές των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο.

Αναφερόμενος στο σχέδιό του για την ανάπτυξη, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως οι πολίτες στη Δυτική Αττική θα ωφεληθούν πρώτα από όλους και έφερε ως παράδειγμα το Κερατσίνι, ενώ προανήγγειλε και επαναδιαπραγμάτευση των πρωτογενών πλεονασμάτων με τους Ευρωπαίους, στη βάση του μοντέλου ανάπτυξης που θα παρουσιάσει.

«Δεν κινδυνεύουν οι συνταξιούχοι»

Παράλληλα, σημείωσε ότι «οι σημερινοί συνταξιούχοι δεν κινδυνεύουν», καθώς «ό,τι μείωση έγινε, έγινε». Όσο για τους νέους συνταξιούχους, ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι «θα ξαναδούμε την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου», ενώ «άδειασε» τη Μιράντα Ξαφά, ξεκαθαρίζοντας πως οι απόψεις της «δεν απηχούν θέσεις της ΝΔ».

«Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο»

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε καθησυχαστικός όσον αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους. «Απολύσεις δεν θα γίνουν. Θα γίνουν στοχευμένες προσλήψεις εκεί που έχουμε ανάγκη. Πρώτα νοσηλευτές, γιατροί, εκπαιδευτικοί και σταδιακές προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών», ανέφερε σχετικά και πρόσθεσε: «Δεν νοείται δημόσια διοίκηση χωρίς αξιολόγηση. Η αξιολόγηση θα γίνει αλλά με ένα τρόπο που θα στηρίζει τους υπαλλήλους και όχι τιμωρητικά. Η απόλυση δεν υπάρχει πια στο Δημόσιο».

Οι τουρκικές προκλήσεις

Όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τη στάση της χώρας μας απέναντι σε αυτές, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να εκπέμπει έμπρακτα την αυτοπεποίθησή της με την Τουρκία, σε ένα πλαίσιο συννενόησης, διεθνούς δικαίου και των άγραφων κανόνων καλής γειτονίας.

Loading