INTIME

«Νόμπελ πολιτικής απάτης σε Τσίπρα – Καμμένο»

Δριμύτατη κριτική σε Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης μομφής της ΝΔ.

propoli

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε την ομιλία του με επίθεση στον Πάνο Καμμένο, ο οποίος είχε μιλήσει πριν από εκείνον.

«Αυτός ο άνθρωπος που είδατε πριν από λίγο στο βήμα, είναι ο υπουργός Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας… Και μόνο για αυτή τη μνημειώδη ομιλία άξιζε η πρόταση μομφής. Τέτοιο ρεσιτάλ πολιτικής υποκρισίας και κυνισμού αυτή η αίθουσα δεν έχει ξαναδεί. Αν και δεν είναι εδώ να ακούσει. Έφυγε αμέσως. Αναρωτιέμαι γιατί…», ανέφερε σχετικά, πριν του απαντήσει ο πρόεδρος της Βουλής ότι «υπάρχουν και ανάγκες…».

«Ψήφος της πρότασης είναι ψήφος υπέρ της συμφωνίας»

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σημασία της ψηφοφορίας για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το κόμμα του, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βάλουν οι εκλογές τέλος στην καταστροφική πορεία σας. Οι Έλληνες αξίζουν πολύ καλύτερα από αυτή την ανεύθυνη κυβέρνηση. Ψήφος κατά της πρότασης δυσπιστίας είναι ψήφος υπέρ της υπογραφής της συμφωνίας Τσίπρα –  Ζάεφ αύριο. Ο καθένας ξεχωριστά ψηφίζοντας “ναι” βγάζει εισιτήριο για τις Πρέσπες. Χωρίς επιστροφή, γιατί μετά θα είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει».

Νέα επίθεση σε Καμμένο και Τσίπρα

Κατόπιν, εξαπέλυσε νέα επίθεση στους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο, λέγοντας από το βήμα της Βουλής:

«Λένε ότι διαφωνούν, αλλά στηρίζουν τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών που διαπραγματεύτηκαν τη συμφωνία. Σας αξίζει το Νόμπελ πολιτικής απάτης και στους δυο σας (σ.σ. απευθυνόμενος σε Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο). Έχουν περάσει και άλλοι δημαγωγοί και ψεύτες από αυτή την αίθουσα. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρατήσει για τον κ. Καμμένο μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους καιροσκόπους της πολιτικής».

Όσον αφορά τον πρωθυπουργό, τον κατηγόρησε για μυστική διπλωματία, περιφρόνηση των πολιτών και εργαλειοποίηση ενός εθνικού θέματος για την επίτευξη κομματικών σκοπών. «Προσπαθούμε να σας σταματήσουμε με κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ενώ εσείς έχετε το θράσος να μας επιρρίπτεται ευθύνες για το διχασμό που καλλιεργήσατε όταν ήσασταν στην αντιπολίτευση. Με τη συμφωνία που έχετε φέρει, το κράτος παίρνει γεωγραφικό προσδιορισμό, οι πολίτες και η γλώσσα τους όχι.

«Μάλωσε» τον πρωθυπουργό για το κινητό

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ διέκοψε την ομιλία του για να κάνει παρατήρηση στον πρωθυπουργό, λέγοντάς του ότι είναι αγενές να κοιτά συνεχώς το κινητό του. Μάλιστα, έκανε λόγο και για νέα κοινοβουλευτικά ήθη.

Συνεχίζοντας την ομιλία του για το Σκοπιανό, τόνισε πως «η συμφωνία παράγει αποτελέσματα με την υπογραφή της, για αυτό είστε όλοι συνυπεύθυνοι», ενώ σχολίασε δηκτικά την προ ημερών δήλωση του Νίκου Κοτζιά, λέγοντας: «Αν ισχύει η δέσμευσή πως θα λύσετε και τα προβλήματα με την Αλβανία πριν φύγετε για διακοπές, καλύτερα να φύγετε για διακοπές διαρκείας από τώρα».

«Πού είναι το Severna Makedonija»

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να τον κοιτάξει, τον ρώτησε «πού είναι το Severna Makedonija» και κατόπιν του είπε: «Μάλλον δεν ξέρετε πού βάζετε την υπογραφή σας. Προφανώς δεν είχατε διαβάσει τη συμφωνία που σας σέρβιρε ο κ. Κοτζιάς».

Ακόμη, ρώτησε τον πρωθυπουργό τι θα γίνει με τα εμπορικά σήματα και αν θα γράφουν τα σχολικά βιβλία κοινές επιτροπές.

«Είστε έτοιμος να υπογράψετε μία συμφωνία που για εμένα αποτελεί μείζονα εθνική υποχώρηση. Εγώ έχω ήσυχη τη συνείδησή μου», ανέφερε σε άλλο σημείο, ενώ επισήμανε στον πρωθυπουργό ότι θα έπρεπε να τον ανησυχούν τα καλά λόγια από το εξωτερικό.

Ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε λέγοντας πως «οι εκλογές είναι θέμα μηνών και θα πάρετε τη θέση που σας αξίζει: του χειρότερου πρωθυπουργού στην ιστορία της μεταπολίτευσης» και κάλεσε «όσους αντιλαμβάνονται το βάρος της ευθύνης» να υπερψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ.

Loading