Μνημόνιο οικονομικής συνεργασίας υπέγραψαν Ελλάδα-Πορτογαλία

Κατά την επίσκεψή του στην Πορτογαλία, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος , υπέγραψε μνημόνιο οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Πορτογαλίας μαζί με τον Πορτογάλο υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Eurico Brilhante Dias.

propoli

Στο μνημόνιο συνεργασίας, όπως επισημαίνεται, προβλέπεται η συνεργασία των δύο χωρών για την αντιμετώπιση της ανεργίας, κυρίως των νέων, με την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Επίσης, προβλέπεται η συνεργασία στους τομείς του εμπορίου, των επενδύσεων, της γεωργίας, του τουρισμού, της ναυτιλίας, των μεταφορών, των επικοινωνιών, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και του τουρισμού. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη συνεργασία για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, με την καθιέρωση και στην Ελλάδα του ηλεκτρονικού τιμολογίου, που εφαρμόζεται με επιτυχία στην Πορτογαλία. Ακόμη συμφωνήθηκε να επεκταθεί η συνεργασία σε τομείς όπως η υψηλή και ψηφιακή τεχνολογία καθώς και ο ιατρικός τουρισμός.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο Κατρούγκαλος συναντήθηκε στην Λισαβόνα και με την υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδια για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Ana Paula Zacarias, ενώ στο Πόρτο, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Εμπορικού επιμελητηρίου, Nuno Botelho , και τον γενικό διευθυντή του Επιχειρηματικού Επιμελητηρίου Πορτογαλίας, Angelino Ferreira.

Loading