Μονιμοποιούν τον ΕΝΦΙΑ μέσω του ολιστικού σχεδίου

Του Χρήστου Τσαλικίδη

propoli

Στη μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ προχωρούν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μέσω του περίφημου ολιστικού (αναπτυξιακού) σχεδίου που κατέθεσαν στην κοινωνία, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά στην πράξη πως οι όμορφες προεκλογικές τους υποσχέσεις, εύκολα ξεχνιούνται.

Στο αναπτυξιακό σχέδιο που κατέστρωσε το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρεται ρητά ότι η προσαρμογή αντικειμενικών και εμπορικών αξιών «θα καταστήσει βιώσιμα και μακροπρόθεσμα τα έσοδα των 2,65 δισεκατομμυρίων ευρώ και θα οδηγήσει σε δίκαιη κατανομή του φόρου των ακινήτων». Με απλά λόγια ομολογούν δια της πλαγίας τη μονιμοποίηση ενός φόρου για τον οποίο προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας έταζε πως δεν μειώνεται αλλά καταργείται!

Η λέξη «κλειδί» στην παραπάνω πολύ προσεκτική διατύπωση είναι «μακροπρόθεσμα», διότι σε δεύτερο χρόνο αποκαλύπτει ένα ακόμα ψέμα του Μεγάρου Μαξίμου. Ενώ μέχρι πρότινος διαφήμιζαν τα περίφημα «αντίμετρα» του 2020, στα οποία προβλέπεται μείωση των εσόδων του ΕΝΦΙΑ κατά 209 εκ. ευρώ, εν τούτοις ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεσμεύονται ότι ο στόχος των 2,65 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον συγκεκριμένο φόρο θα παραμείνει αμετάβλητος.

«Δεν υπάρχει καθαρή έξοδος»

Όπως επισημαίνουν από τη Νέα Δημοκρατία, είναι πλέον πασιφανές ότι «καθαρή έξοδος από τα μνημόνια δεν υπάρχει». Και δεν υπάρχει για έναν και μόνο λόγο. Διότι οι κύριοι Τσίπρας-Καμμένος  έχουν ήδη συνυπογράψει και νομοθετήσει, πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 5,2 δις για το 2019 και το 2020.

Από την Πειραιώς υπενθυμίζουν ότι οι συντάξεις θα κοπούν από 1η Ιανουαρίου 2019 και το αφορολόγητο θα μειωθεί από 1η Ιανουαρίου 2020. «Αυτά είναι τα απόνερα  της τραγικής διαπραγμάτευσης την οποία έκανε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βαρουφάκης το πρώτο εξάμηνο του 2015» σχολιάζουν δηκτικά συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όσον αφορά στις αόριστες εξαγγελίες της υπουργού Εργασίας για αύξηση του κατώτατου μισθού, από τη ΝΔ απαντούν πως «είναι τραγικό και άκρως υποκριτικό από μέρους της κυρίας Αχτσιόγλου να μιλά για αυξήσεις μισθών, την ώρα που με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργηθεί η γενιά των φτωχών εργαζομένων με μισθό 320 ευρώ για το 1/3 των εργαζομένων της χώρας».

«Να ξαναπάρει μπροστά η παραγωγική μηχανή»

«Για να βγούμε από το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει», σχολιάζουν οι ίδιες πηγές, «η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Η πολιτική της υπερβολικής φορολόγησης της Ελληνικής παραγωγής και της μεσαίας τάξης οδήγησε τελικά την οικονομία σε ένα τραγικό αδιέξοδο. Εμείς θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ, θα μειώσουμε το φόρο στις επιχειρήσεις, θα μειώσουμε τις εργοδοτικές εισφορές και θα ισοσκελίσουμε αυτή τη μείωση από εξορθολογισμένες και κοστολογημένες μειώσεις στις δημόσιες δαπάνες. Με αυτό το τρόπο θα μπορέσουμε και επενδύσεις να προσελκύσουμε και το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών να βελτιώσουμε. Ώστε να ξαναπάρει μπροστά η μηχανή της ανάπτυξης   και να απελευθερωθεί η δημιουργικότητα του Έλληνα η οποία σήμερα εγκλωβίζεται από μια Κυβερνητική πολιτική η οποία εχθρεύεται την υγιή επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις  και όποιον θέλει να δημιουργήσει σε αυτή τη χώρα» τονίζουν χαρακτηριστικά.

Loading