INTIME

Μοσκοβισί: Οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται

“Pacta sunt servanta”, δηλαδή “οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται”, τόνισε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο Πιέρ Μοσκοβισί, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα -κατά την οποία συναντήθηκε με πολιτικούς άρχοντες και μίλησε στη Βουλή.

propoli

Ειδικά για τις συντάξεις και το σενάριο να μην μειωθούν το 2019, ο επίτροπος Οικονομικών ναι μεν τόνισε πως οι δεσμέυσεις πρέπει να τηρούνται αλλά ταυτόχρονα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το θέμα να εξεταστεί αργότερα, σε γενικόερο πλαίσιο.

Στις 15 Οκτωβρίου βλέπουμε για τις συντάξεις

“Θα το εξετάσουμε σε ένα συνολικό πλαίσιο στις 15 Οκτωβρίου. Για πρώτη φορά η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης θα καταθέσουν ένα προσχέδιο προϋπολογισμού και θα εξεταστεί η χρηματοδοτική ισορροπία. Αυτές οι δύο παράμετροι θα επηρεάσουν την κρίση μας”, είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη μεταμνημονιακή εποπτεία ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι “η Ελλάδα είναι ελεύθερη χώρα που στέκεται στα πόδια της και ορίζει η ίδια την πολιτική της, η στρατηγική ανάπτυξης σχεδιάζεται από τους Έλληνες. Ελεύθερη δεν σημαίνει και μόνη, έχει στο πλευρό της τους Ευρωπαίους εταίρους της”.

Loading