«Μουρμούρες» στη ΝΔ για τον Πέτρο Τατσόπουλο

Του Χρήστου Τσαλικίδη
Ο κόσμος το είχε… τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι! Για τους Τατσόπουλο και Πανούτσο ο λόγος, οι οποίοι από χθες το απόγευμα ανήκουν στο δυναμικό της Νέας Δημοκρατίας και θα είναι υποψήφιοι βουλευτές στις επόμενες εθνικές εκλογές. Στον βόρειο τομέα της Β΄ Αθηνών ο συγγραφέας, στον δυτικό τομέα ο δημοσιογράφος.

propoli

Και αν για τον δεύτερο οι «αγκαλιές» των Νεοδημοκρατών άνοιξαν πιο εύκολα για να τον υποδεχθούν, μιας και με την πολιτική του αρθρογραφία στήριξε ανοιχτά τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον πρώτο υπάρχει γκρίνια και έντονες «μουρμούρες» κυρίως από τους… συνυποψηφίους τους στην Β΄ Αθηνών.

Όσοι αντιδρούν στέκονται στο ΣΥΡΙΖΑϊκό παρελθόν του, μιας και από το 2012 μέχρι το 2014 διετέλεσε βουλευτής του κόμματος της Κουμουνδούρου, μέχρι που αποχώρησε καταγγέλλοντας την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τυχοδιωκτισμό. Όπως και να έχει ο Πέτρος Τατσόπουλος δεν έγινε δεκτός με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από ένα μεγάλο μέρος του κομματικού μηχανισμού που στις πρώτες αντιδράσεις του τον αποκαλεί χαμηλόφωνα «πολιτικό γυρολόγο».

“Δεν θέλω να πάω στη ΝΔ” δήλωνε το 2016

Άλλωστε δεν πέρασε πολύς καιρός από τον Νοέμβριο του 2016 όταν ο ανεξάρτητος τότε βουλευτής, μιλώντας στο Βήμα Fm, απέκλειε το ενδεχόμενο προσχώρησής του στη Νέα Δημοκρατία. «Δεν θέλω να πάω στη ΝΔ, δεν είπα ότι θα ενταχθώ σε αυτή. Ούτε με θέλουν, ούτε τους θέλω. Θα με θεωρούν ξένο σώμα» σχολίασε τότε, προβλέποντας τις εξελίξεις. Τρία χρόνια νωρίτερα, τον Μάιο του 2013, ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο κατηγορούσε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «κλείνει το μάτι» στη Χρυσή Αυγή, αφήνοντας «ένα δίαυλο επικοινωνίας ανοιχτό».

Η προφητική συνέντευξη στην Politik

Ωστόσο, όποιος διάβασε προσεκτικά τη συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή 09 Νοεμβρίου στην Politik, θα μπορούσε να αντιληφθεί ότι κάτι είχε αρχίσει να αλλάζει…

Περιέγραψε ως «λάθος» τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, έμοιαζε να απολογείται γιατί δεν ψήφισε τον Σταύρο Δήμα για πρόεδρο της Δημοκρατίας και υποστήριξε ότι αν και διετέλεσε βουλευτής του Αλέξη Τσίπρα εκείνος ήταν με τους ρεαλιστές, αν και στο τέλος επικράτησαν οι καιροσκόποι.

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε για τα πολιτικά του σχέδια άφηνε ανοιχτό το παράθυρο συνεργασίας με τη ΝΔ: «Το τι θα κάνω, λοιπόν, στην πολιτική δεν εξαρτάται μόνο από το τι θέλω εγώ. Αν με ρωτάς αν προτιμώ να κατέβω στις εκλογές ή να κάτσω να δω τηλεόραση, φυσικά προτιμώ να κατέβω» απάντησε. Και όπως αποδείχθηκε, αυτό θα πράξει…

 

Loading