INTIME

Μπάρκας: «Νέα Δημοκρατία και VMRO ταυτίζονται»

«Να μην παίζουμε με τα εθνικά ζητήματα της χώρας», κάλεσε την αντιπολίτευση, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στον Flash Radio 99.4, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στον νομό Πρεβέζης, Κωνσταντίνος Μπάρκας.

propoli

Ερωτηθείς σε σχέση με την συμφωνία των Πρεσπών ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια για την ονομασία της πΓΔΜ, ο κ. Μπάρκας, εκτίμησε ότι «όποιος σέβεται τον εαυτό του, τα εθνικά ζητήματα αλλά και την ισχυροποίηση της χώρας, θα την ψηφίσει την συμφωνία», προσθέτοντας παράλληλα, ότι η συγκεκριμένη δήλωση δεν αφορά μόνο του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, η οποία υπενθύμισε ότι «άνοιξε το θέμα το 1994».

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση και στην αντιπολίτευση, δηλώνοντας ότι «όποιος προσπαθεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη θα βγει χαμένος ο ίδιος». Επιτέθηκε όμως και στην Νέα Δημοκρατία, την οποία κατηγόρησε για «ταύτιση» με το αντιπολιτευόμενο κόμμα στην βουλή των Σκοπίων, το VMRO, ξεκαθαρίζοντας πως «η συμφωνία δεν λέει για γλώσσα» ενώ τόνισε ότι οι οποιεσδήποτε παρερμηνείες που να αφορούν το περιεχόμενο της συμφωνίας γίνονται «σκόπιμα».

Σε ερώτηση που δέχθηκε σε σχέση με τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της γείτονος περί διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας στην βόρεια Ελλάδα, ο κ. Μπάρκας, τόνισε πως «οι δηλώσεις Ζάεφ, δεν βοηθούν» και πως απευθύνονται καθαρά στο «εσωτερικό της χώρας του».

Από την πλευρά του, εκτίμησε ότι με βάση τις δηλώσεις των πολιτικών παραγόντων, «υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την ψήφιση της συμφωνίας», ενώ αποτίμησε συνολικά θετικά την συμφωνία, τονίζοντας πως πρόκειται για την πρώτη αλλαγή ονόματος μιας χώρας εν καιρώ ειρήνης.

Loading