INTIME

Μ. Γεωργιάδης: «Δεν θα μετέχουμε στο Game of Thrones της καρέκλας»

Την πρόθεση της Ένωσης Κεντρώων να μην μετέχουν στο «Game of Thrones της καρέκλας», ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο, ο βουλευτής της Α΄ Αθήνας, και Αντιπρόεδρος της Βουλής, Μάριος Γεωργιάδης.

propoli

«Η ουσία είναι ότι όλοι αυτοί οι βουλευτές, όπως έχει παραδεχθεί στο παρελθόν ο κύριος Παπαχριστόπουλος, αλλά πλέον έχει κάνει μια κωλοτούμπα και ο ίδιος, η έδρα ανήκει στο κόμμα. Όταν έχεις εκλεγεί με λίστα, η έδρα ανήκει στη παράταξη και εκεί πρέπει να επιστραφεί αν διαφωνείς με το κόμμα, που είναι το όχημα, και σε έχει διορίσει ο πρόεδρός του, βουλευτή, οφείλεις να το κάνεις», εκτίμησε ο Μάριος Γεωργιάδης, σε σχέση με τις μετακινήσεις των ανεξάρτητων βουλευτών.

Εκτιμώντας ότι η παρούσα κατάσταση «ποδοσφαιροποιεί» την πολιτική, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, τόνισε ότι «προφανώς όμως, και σίγουρα οι βουλευτές οι οποίοι εκλέχθηκαν με το δικό μας κόμμα, δεν έχουν καμία δύναμη να πάνε να αναμετρηθούνε με σταυρό και το μόνο σίγουρο είναι ότι τη νύχτα των εκλογών θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ, και είναι πάνω από βέβαιο ότι δεν θα εκλεγούν με κανένα κόμμα. Πόσο μάλλον κάποια όνειρα θερινής νυκτός, ότι θα φτιάξουνε δικό τους κόμμα κλπ».

Παράλληλα, όσον αφορά το σενάριο μετεκλογικών συνεργασιών, ο Μ. Γεωργιάδης ότι η Ένωση Κεντρώων «δεν έχει κανένα θέμα με χρώματα κόμματα και πολιτικούς αρχηγούς. Αν κάποιος αγκαλιάσει τις κόκκινες γραμμές μας που είναι η απλή αναλογική και το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, εμείς δεν έχουμε κανένα θέμα να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι να συζητήσουμε. Ακόμη και τώρα να καθόμασταν στο ίδιο τραπέζι, με την ίδια κυβέρνηση και την ίδια σύνθεση της βουλής, θα καθόμασταν με τους πολιτικούς αρχηγούς αν ήθελαν να ανοίξουν την συζήτηση και να ρίξουν τους εγωισμούς τους».

«Τι διαφορετικό έχει κάνει ο κύριος Τσίπρας από τον κύριο Μητσοτάκη;» διερωτήθηκε ο Μ. Γεωργιάδης, εκτιμώντας ότι «υπάρχει μόνο ένα πράγμα που τους χωρίζει: το ποιος θα είναι στην καρέκλα».

«Κατάπτυστη η Συμφωνία των Πρεσπών»

Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Μ. Γεωργιάδης, εκτίμησε ότι «τώρα θα εγείρονται όλοι οι αλυτρωτισμοί. Τώρα θα μιλάνε για την μεγάλη Μακεδονία του Αιγαίου. Κανένας δεν αναφέρεται σε Βόρεια Μακεδονία, όλοι κάθονται και συζητάνε για σκέτο Μακεδονία. Ο ίδιος ο Ζάεφ μιλάει για ελληνομακεδονική λύση».

Ακόμα, όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, χαρακτήρισε ως «σύμμαχο και συνένοχο για την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών» τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο. «Είναι ο άνθρωπος ο οποίος έδωσε το στυλό για να πάνε να υπογράψουν. Όλα αυτά που κάνει τώρα, είναι για να σώσει το δικό του τομάρι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Loading