Νέα Δημοκρατία κατά Αλ. Τσίπρα και FAZ

Ανακοίνωση με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία μέσω της οποίας καταγγέλλει ως ψευδές το δημοσίευμα και παράλληλα επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας εκτός άλλων ότι φέρει ακέραιη ευθύνη για την επιζήμια συμφωνία που υπέγραψε.

propoli

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ως εξής:

«Δεν μας εκπλήσσει το θράσος του κ. Τσίπρα να ζητάει και τα ρέστα από τη Νέα Δημοκρατία για την εθνικά επιζήμια συμφωνία που υπέγραψε. Ούτε το γεγονός ότι χαμογελούσε ακούγοντας τον κ. Ζάεφ να μιλά μπροστά του για «Μακεδόνες» εννοώντας του συμπατριώτες του. «Μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα καμιά προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε αποδεχθεί και οι 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τη συμφωνία των Πρεσπών που ήδη παράγει τετελεσμένα».

“Απολύτως ψευδές το δημοσίευμα”

Όσο για το δημοσίευμα της FAZ αναφέρει ότι «είναι απολύτως ψευδές από την πρώτη ως την τελευταία του λέξη. Εν αντιθέσει με τον Αλ. Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά την ίδια ακριβώς γλώσσα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό: Όπως ακριβώς η Νέα Δημοκρατία έθεσε προ των ευθυνών της την κυβέρνηση με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε, το ίδιο ακριβώς θα πράξει καταψηφίζοντας τη συμφωνία, όταν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος τη φέρουν προς επικύρωση στη Βουλή».

Να σημειωθεί ότι το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας επικαλούμενη πηγές στο Βερολίνο αναφέρει ότι «ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί επανειλημμένως ότι ως πρωθυπουργός δεν θα ακύρωνε μια συμφωνία για το ονοματολογικό. Δικαιολογώντας τη στάση του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να είπε ότι πρέπει να επιδείξει αντιπαλότητα, προκειμένου να μην χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ».

Επίσης όπως σχολιάζει ο αρθογράφος της Frankfurter Allgemeine «σε περίπτωση που τα είπε όντως αυτά ο Μητσοτάκης, η ιδιαίτερα επιθετική του στάση έναντι της συμφωνίας προκαλεί έκπληξη».

Loading