Νέα «επίθεση» Φίλη στην Κυβέρνηση

«Βέλη» εναντίον της Κυβέρνησης και σκληρή κριτική εξαπέλυσε και πάλι ο Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

propoli

Ο πρώην υπουργός Παιδείας μίλησε για «αριστερές κυβερνήσεις που δουλεύουν με συγκροτημένο πρόγραμμα και σχέδιο  και όχι με επικοινωνιακά αφηγήματα, θολά και αμφίσημα εξ ορισμού».

Δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν να κερδίσουν πολιτικά υποστηρίζοντας ότι «πέτυχαν εκεί που οι άλλοι απέτυχαν». Στην υλοποίηση, δηλαδή, των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που συγκροτούν τον πυρήνα όλων των μνημονίων».

Κατά της περικοπής των συντάξεων

Αντίθετος σε περικοπές των συντάξεων είναι ο Νίκος Φίλης και αυτή την αντίθεσή του επανέλαβε μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών.

«Δεν υπάρχει καμία οικονομική λογική να επιβληθούν μειώσεις τη στιγμή που η οικονομία, με τεράστιο κοινωνικό και αναπτυξιακό κόστος, παράγει πλεόνασμα στον ΕΦΚΑ και δημοσιονομικά υπερπλεονάσματα 5% του ΑΕΠ. Δηλαδή τι επιδιώκουμε; Πλεονάσματα 6-7%; Είναι δυνατόν;». «Η κυβέρνηση πρέπει και μπορεί να ακυρώσει τα ψηφισμένα μέτρα, χωρίς κανένας να αισθάνεται αιφνιδιασμένος».

Loading