INTIME

«Να αγκαλιάσει τους βόρειους γείτονές της η Θεσσαλονίκη»

«Η Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να έχει γυρισμένη την πλάτη στους βόρειους γείτονές της, πρέπει να τους αγκαλιάσει», ήταν το μήνυμα που έστειλε με αφορμή τη σημερινή ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά» στον Flash Radio 99.4, στον Θοδωρή Παπαδόπουλο και στη Μίνα Αφεντούλη.

propoli

«Επιδιώκουμε να στείλουμε ένα μήνυμα Δημοκρατίας, Αλληλεγγύης και συνεννόησης με τη σημερινή εκδήλωση και την ίδια στιγμή, να δηλώσουμε ότι στη Θεσσαλονίκη, στη Μακεδονία και στη Βόρεια Ελλάδα, δεν αξίζει το μίσος. Η Θεσσαλονίκη να γίνει η πόλη της Δημοκρατίας και του φωτός, αυτό είναι το μήνυμα που θα στείλει απόψε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας», πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Ιστορική ευκαιρία η συμφωνία των Πρεσπών»

Πρόσφατα ο Σκοπιανός πρωθυπουργός προχώρησε σε προκλητικές δηλώσεις που έφεραν σωρεία αντιδράσεων τόσο από τα πολιτικά κόμματα, όσο και από τον ίδιο τον Πάνο Καμμένο. Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως «ακόμη και ο Ζόραν Ζάεφ παραδέχτηκε ότι ήταν άστοχες» και πως «διαστρεβλώθηκαν». Η συμφωνία των Πρεσπών, πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, αποτελεί μία «μεγάλη ιστορική ευκαιρία για να επιλυθεί ένα ζήτημα το οποίο είναι το τελευταίο -ίσως- ζήτημα ταυτοτήτων στα Βαλκάνια. Αν αυτή η συμφωνία καταφέρει να ολοκληρωθεί και να τεθεί σε ισχύ, τότε αυτό θα οδηγήσει σε μία νέα εποχή τα Βαλκάνια», επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Ο Αλ. Τσίπρας δεν ανεβαίνει ως πρωθυπουργός»

Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε ως «λαϊκές εκδηλώσεις» τις σημερινές διαμαρτυρίες στη Θεσσαλονίκη, που «δεν σκοπεύουν στη διατύπωση διαφωνίας, αλλά σκοπεύουν σε συγκέντρωση ενάντια του μεγάλου εταίρου της ελληνικής κυβέρνησης». «Αυτές οι συγκεντρώσεις δεν είναι αποδεκτές, είναι απαράδεκτες και θα γίνουν αποδεκτές από τους δημοκράτες πολίτες της Θεσσαλονίκης. Μιλάμε για μία πολιτική συγκέντρωση ενός κόμματος και πρέπει να το κατανοήσουν οι ακροδεξιοί πυρήνες», πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας.

Για τις αντιδράσεις γύρω από τη συμφωνία των Πρεσπών

«Εγώ δεν βλέπω καμία ένταση, εγώ βλέπω μία δημόσια συζήτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών, βλέπω πολίτες να τη στηρίζουν, πολίτες να διαφωνούν», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που προκαλεί η συμφωνία των Πρεσπών. «Οι όποιες εντάσεις προκαλούνται με στόχο τη δημιουργία αποσταθεροποιητικού κλίματος από δυνάμεις της ακροδεξιάς, ακραίες, αντιδημοκρατικές οι οποίες καλούσαν τους πολίτες τους, φίλους τους, να κάνουν συγκέντρωση εντός του Παλέ Ντε σπορ για να εμποδίσουν την ομιλία του Αλ. Τσίπρα», πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Για τον Πάνο Καμμένο και τη στάση του στη συμφωνία

Ο κ. Τζανακόπουλος καλούμενος να σχολιάσει τη στάση του Πάνου Καμμένου για τη συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε πως «η θέση του ΥΠΕΘΑ είναι η ίδια εδώ και 10 μήνες. Έχει τις αντιρρήσεις του, όμως είπε κάτι το οποίο εγγυάται την ολοκλήρωση της συνταγματικής θητείας της παρούσας κυβέρνησης: ότι δεν θα συμπράξει με καμία πολιτική δύναμη, η οποία θα ανατρέψει την παρούσα κυβέρνηση με μία πρόταση δυσπιστίας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για την υπόθεση Πετσίτη

«Η ΝΔ εδώ και αρκετό καιρό σε συνεργασία με εκδοτικά συγκροτήματα με δημοσιογραφικά κύκλους, προσπαθεί να δημιουργήσει σκάνδαλα. Όμως για όλα αυτά, οι δημοσιογράφοι και οι δημοσιογραφικοί κύκλοι έχουν αναγκαστεί να ζητήσουν συγγνώμη, καθώς έχουμε να κάνουμε για ένα υποτιθέμενο σκάνδαλο το οποίος ουδείς μας λέει ποιο είναι», σχολίασε ο κ. Τζανακόπουλος με αφορμή την υπόθεση Πετσίτη, ενώ έσπευσε να σχολιάσε και την περίπτωση της ΔΕΠΑ.

«Η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση, όμως το χρέος των ELFE προς την ΔΕΠΑ κατά την διάρκεια της κυβέρνησης της ΝΔ εκτοξεύτηκε στα 90 εκατ. ευρώ, αυξήθηκαν κατά 15 δηλαδή 105 εκατ. ευρώ. Στη δική μας προσπάθεια να μην κλείσουν τα εργοστάσια λιπασμάτων λειτουργήσαμε με τέτοιον τρόπο ώστε η επιχείρηση να μην κλείσει. Για ποιο πράγμα η Νέα Δημοκρατία ζητά τα ρέστα;», διερωτήθηκε ο κ. Τζανακόπουλος, ο οποίος σχετικά με την οικονομία της Ελλάδας χαρακτήρισε τις χρονιές 2018 – 2019 ως «χρονιές επαναφοράς σε μία κανονικότητα και μάλιστα με όρους που δημιουργούν προσδοκίες για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον».

Για τον νόμο Κατσέλη, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, τόνισε πως «η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διατηρηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας», ενώ σχετικά με το σχεδιασμό του, συμπλήρωσε πως «θα συνιστούσα να μείνουμε στις παρεμβάσεις και τις ανακοινώσεις του ΥΠΟΙΚ».

Loading