ΝΔ: Ζητούν ακύρωση της έρευνας για τη Novartis

Του Χρ. Τσαλικίδη
Θέμα ακύρωσης της δικαστικής έρευνας για τη Novartis είναι αποφασισμένη να θέσει η ΝΔ μετά τις χθεσινές καταγγελίες του μέχρι πρότινος προστατευόμενου μάρτυρα για την πολύκροτη υπόθεση, Νίκου Μανιαδάκη.

propoli

Οι ισχυρισμοί ότι του ασκήθηκαν πολιτικές πιέσεις προκειμένου να καταγγείλει ψευδώς ότι οι Αντώνης Σαμαράς, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Στουρνάρας έχουν χρηματιστεί από την παραπάνω εταιρεία, πυροδότησε νέο κύκλο έντασης με απρόβλεπτες συνέπειες.

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην ιστοσελίδα liberal.gr υποστήριξε ότι τα λεγόμενα Μανιαδάκη πλήττουν «απολύτως την αξιοπιστία των εισαγγελέων διαφθοράς» και αφήνουν «βαριά σκιά, ότι δυστυχώς και αυτοί ενέχονται σε σκευωρία κατά του πολιτεύματος». Πρόσθεσε δε πως «η υπόθεση Novartis εξελίσσεται στο μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, αλλά όχι για τους λόγους που έλεγε η κυβέρνηση στην αρχή», προαναγγέλλοντας ενδελεχή έρευνα της υπόθεσης μόλις η ΝΔ γίνει κυβέρνηση.

Για τη χειρότερη σκευωρία συκοφαντίας και σπίλωσης που έχει υπάρξει ποτέ, έκανε λόγο και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς: «Είχα πει ότι επρόκειτο για τη χειρότερη σκευωρία συκοφαντίας και σπίλωσης που έχει υπάρξει ποτέ. Τώρα αρχίζει αυτό να επιβεβαιώνεται πλήρως… Είχα πει ότι “θα τους πάω ως το τέλος”. Τώρα όλοι καταλαβαίνουν γιατί…» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Οι αποκαλύψεις Μανιαδάκη είναι σίγουρο ότι θα κορυφώσουν την πολιτική αντιπαράθεση. Ο ίδιος πάντως ήταν πολύ προσεκτικός στις δηλώσεις που έκανε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Εκεί υποστήριξε ότι το οικογενειακό ταξίδι στην Ισπανία ήταν σε γνώση των εισαγγελέων, μιας και εργάζεται εκεί από το περασμένο καλοκαίρι. Τόνισε επίσης πως οι εισαγγελείς του είχαν δείξει και τις διατάξεις που ισχύουν στην Ισπανία για την προστασία μαρτύρων.

Έδειξε τον Κουρουμπλή ο Μανιαδάκης

Μάλιστα έβαλε στο κάδρο της υπόθεσης και τον πρώην υπουργό κ. Κουρουμπλή, δηλώντας ότι το 2015 κλήθηκε να τον βοηθήσει με την ιδιότητα του επιστήμονα και τεχνοκράτη. Εξ ου και η αναφορά του ότι η εμπλοκή στην υπόθεση ήταν για πρώτη φορά το 2016, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Τους δήλωσα ότι είμαι καθηγητής και δεν ξέρω τι κάνει η Novartis. Θεωρώ ότι η εμπλοκή μου στην υπόθεση ήταν για πολιτική στόχευση», εξήγησε.

Η αντίδραση του Παναγιώτη Κουρουμπλή ήταν άμεση διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς Μανιαδάκη. «Η μόνη επικοινωνία που υπήρχε ήταν η επικοινωνία με όλους τους καθηγητές της σχολής», δήλωσε ο πρώην υπουργός, προσθέτοντας πως «την περίοδο που ήμουν εγώ, ο Μανιαδάκης δεν είχε οργανική σχέση με το υπουργείο».

 

Loading