ΝΔ: «Πάμε σε εκλογές κ. Τσίπρα, όχι σε ντιμπέιτ»

Αρνητικά απάντησε η Νέα Δημοκρατία στο χθεσινό κάλεσμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα για μια διακαναλική μονομαχία για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

propoli

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζεται πως «οι διεθνείς συμφωνίες της χώρας συζητιούνται και κυρώνονται στη Βουλή» συμπληρώνοντας πως στη διαδικασία αυτή συμμετέχουν όλα τα κόμματα και όλοι οι Έλληνες βουλευτές οι οποίοι και αναλαμβάνουν τις ιστορικές ευθύνες τους, πόσο μάλλον για μια τόσο σημαντική συμφωνία, όπως αυτή της διευθέτησης του Σκοπιανού ζητήματος.

«Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Τσίπρα, ο οποίος από την πρώτη στιγμή εργαλοιοποίησε το εθνικό ζήτημα για μικροκομματικούς λόγους και καθύβριζε ως ακροδεξιούς τη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων που διαφωνούσαν μαζί του. Αυτή την διχαστική αντίληψη επιβεβαιώνει και με τη σημερινή και γεμάτη αλαζονεία ανακοίνωσή του» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΝΔ και παράλληλα καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει στη Βουλή «γιατί προτίθεται να κυρώσει την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών και, κυρίως, γιατί παρέδωσε στους Σκοπιανούς τη δήθεν μακεδονική εθνότητα και γλώσσα, κάτι που καμιά προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν είχε διανοηθεί».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Αν ο κ. Τσίπρας βιάζεται και για ντιμπέιτ του έχουμε μια πρόταση: Ας προκηρύξει εδώ και τώρα εκλογές και στα προεκλογικά ντεμπέιτς οι πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Η δε Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές, με νωπή λαϊκή εντολή, να αποφασίσει για την κύρωση ή την απόρριψη της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Η ανακοίνωση συνοδεύεται και από ένα υστερόγραφο στο οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει: «Επειδή κάτι μας λέει ότι ο κ. Τσίπρας θα απορρίψει την πρότασή μας, του έχουμε και δεύτερη: Να κάνει ντιμπέιτο που προτείνει με τον Πάνο Καμμένο και να μιλήσουν ανοιχτά για την σχέση τους».

Loading