ΝΔ: Στα δικαστήρια για το εκλογικό φιάσκο του 2015 – Ζητά αποζημίωση 2 εκ. ευρώ

Στα αστικά Δικαστήρια η Νέα Δημοκρατία κατά της εταιρίας την οποία κατηγορεί ως υπεύθυνη για την αποτυχία της διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών της, το Νοέμβριο του 2015.

propoli

Για σήμερα έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στο Πρωτοδικείο Αθήνας η αγωγή που έχει καταθέσει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης διεκδικώντας περισσότερα από 2.000.000 ευρώ ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που, όπως υποστηρίζει, υπέστη, αλλά και την καταβολή 100.000 ευρώ ως ενεργοποίηση της σχετικής ποινικής ρήτρας, που φέρεται να υπήρχε στη σύμβαση με την εναγόμενη εταιρία Infosolutions.

Όπως αναφέρει η ΝΔ στην σχετική αγωγή, η αδυναμία να πραγματοποιήσει την διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου, είχε «σοβαρότατες συνέπειες στην εικόνα και την αξιοπιστία ενός μεγάλου και ιστορικού πολιτικού κόμματος, καθώς και στην ομαλή λειτουργία μας, ως συντεταγμένου πολιτικού οργανισμού».

«Η παράνομη συμπεριφορά των εναγομένων μας εξέθεσε στο σύνολο της κοινωνίας, οδήγησε στο διασυρμό μας και προσέβαλε πολλαπλώς την προσωπικότητά μας, ώστε να δικαιούμεθα να ζητήσουμε, ως αποζημίωση για την προσβολή αυτή, χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, η οποία, λόγω της βιαιότητας της προσβολής, τους είδους αυτής, της λήψεως υπόψιν της θέσεως εκάστου και της ζημίας που μας προξένησαν, πρέπει να καθοριστεί στο ύψος των 2.000.000 ευρώ».

Ως αμοιβή της εταιρίας για την οργάνωση και διεξαγωγή των εκλογών είχε ορισθεί το ποσό των 144.456 ευρώ, εφόσον δεν υπήρχε επαναληπτική εκλογή, ενώ στην περίπτωση που απαιτούνταν δεύτερος γύρος στις 29 Νοεμβρίου 2015 -όπως είχε ορισθεί στη σύμβαση-, η Infosolutions θα λάμβανε επιπλέον 20.910 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα επικαλείται η Ν.Δ. στην αγωγή της, από τα χρήματα αυτά, περίπου 15.000 ευρώ αντιστοιχούσαν στην αγορά 1.900 καρτών SIM, που περιήλθαν στην κυριότητα του κόμματος, χωρίς όμως η εταιρία να έχει εκδώσει νόμιμο παραστατικό, ενώ περίπου 7.000 ευρώ αντιστοιχούσε στην αγορά το 1.900 tablets που απαιτήθηκαν για την διαδικασία. Η προκαταβολή που δόθηκε στην εταιρία ανήλθε στις 60.000 ευρώ.

«Η εταιρία δεν τήρησε τις συμβατικές της υποχρεώσεις»

Ωστόσο, «κατά την ημέρα των εκλογών, όπως είναι παγκοίνως γνωστό, δεν άρχισε καν η εκλογική διαδικασία, διότι η εταιρία δεν τήρησε τις συμβατικές της υποχρεώσεις, δηλαδή το πληροφορικό σύστημα ουδέποτε “ανέβηκε”, ως ηλεκτρονική εφαρμογή στον κεντρικό σέρβερ, το πληροφορικό σύστημα δεν ήταν έτοιμο να λειτουργήσει κατά την έναρξη της ψηφοφορίας στις 07.00, ούτε και ξεκίνησε ποτέ, δεν λειτούργησε το εφεδρικό σύστημα, δεν υπήρξε ποτέ ταυτοποίηση tablets και προέδρων εφορευτικών επιτροπών, δεν εκπαιδεύτηκε κανείς στη χρήση του συστήματος, δεν πραγματοποιήθηκε η παραμικρή δοκιμή και υπήρξε παντελής παραβίαση όλων των συμβατικών υποχρεώσεων Infosolutions».

Loading