INTIME

«Ντρέπομαι για την κατάντια της πολιτικής ζωής»

Την εκτίμηση ότι το ‘φαινόμενο Πολάκης’ αποτελεί «κατάντια της πολιτικής ζωή του τόπου» διατύπωσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Flash Magazino», στο Flash Radio 99.4 και τον Χρήστο Τσαλικίδη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Βοιωτία, Ανδρέας Κουτσούμπας.

propoli

«Νομίζω ότι η όλη συμπεριφορά του κυρίου Πολάκη, και όχι μόνο το δάνειο, προκαλούν. Σε μια δύσκολη εποχή που ζούμε με την οικονομική κρίση, ο κύριος Πολάκης φέρεται να είναι ευνοούμενος με αυτές τις συνθήκες. Επιτρέψτε μου όμως να πω, ότι δεν είναι μόνο αυτό, το οποίο είναι το ‘φαινόμενο Πολάκη’. Αν θέλετε, αντικατοπτρίζει μια άλλη πολιτική τάξη στη χώρα μας, η οποία δεν υπήρχε. Μπορώ να πω από την πλευρά μου, και νομίζω εκφράζω πολλούς συναδέλφους στη βουλή, ότι ντρέπομαι για την κατάντια της πολιτικής ζωής του τόπου. Όταν τέτοιοι άνθρωποι μέσα στο κοινοβούλιο, έχουν μια τέτοια κοινοβουλευτική συμπεριφορά και στο όνομα της βουλευτικής τους ασυλίας, προσπαθούν με τέτοιους τρόπους να επιβάλλουν την άποψή τους, ή να δημιουργήσουν νέα πολιτικά ήθη στον τόπο μας», τόνισε ο Α. Κουτσούμπας σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά το δάνειο που φέρεται να έλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Παράλληλα, τόνισε: «Η πολιτική απαξίωση του τόπου έχει φτάσει στο άκρο με αυτά τα φαινόμενα. Απευθυνόμενος στη νέα γενιά θέλω να επαναλάβω ότι ντρέπομαι και ζητάω συγγνώμη εκ μέρους των βουλευτών, που θεωρώ ότι εκπροσωπώ αρκετούς από εμάς οι οποίοι δεν είμαστε αυτού του επιπέδου. Να τους στείλω ένα μήνυμα ότι είναι η εξαίρεση και υπάρχουν άνθρωποι πολιτικοί διαφορετικοί και θα προσπαθήσουμε αυτά τα φαινόμενα με τον τρόπο μας και τη συμπεριφορά μας να τα υποβαθμίσουμε. Τα φαινόμενα Πολάκη υποβαθμίζουν τον κοινοβουλευτισμό και την πολιτική ζωή του τόπου».

Ο κύριος Πολάκης απευθύνεται σε ένα άλλο ‘κομματικό’ ακροατήριο. Όχι υπό την έννοια συριζέικο, αλλά υπό την έννοια εκείνου του ακροατηρίου των πολιτών οι οποίοι θέλουν να έχουν ανθρώπους οι οποίοι να θίγουν δήθεν τα κακώς κείμενα που εμείς όλοι οι άλλοι είμαστε τα κακώς κείμενα και εκείνοι είναι οι σωστοί που τα θίγουν. Αυτά τα πράγματα αποδεικνύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο παλιό και από το παλιό.

«Πρέπει να πείσουμε τον κόσμο ότι είμαστε διαφορετικοί»

Όσον αφορά τους στόχους που έχει θέσει η αξιωματική αντιπολίτευση, ο Α. Κουτσούμπας ξεκαθάρισε πως υπάρχει «μια βαθύτατη ηθική και πολιτική υποχρέωση ως Νέα Δημοκρατία προς τον κόσμο, πρώτον να πείσουμε ότι είμαστε διαφορετικοί από τους άλλους και δεύτερον να πείσουμε με τον πολιτικό μας λόγο ότι είμαστε ικανοί και έχουμε τη δυναμική και τη θέληση να κάνουμε αυτά τα λίγα πράγματα. Εγώ είμαι από εκείνους που λένε και θεωρώ ότι η οικονομική κατάσταση είναι ακόμη δύσκολη στην Ελλάδα και πρέπει να δώσουμε στον ελληνικό λαό εκείνα τα πράγματα, εκείνο το αφήγημα το οποίο να λέει ότι εμείς σαν ΝΔ θα έρθουμε και θα κάνουμε αυτά τα πράγματα σε πρώτη φάση και όχι να περιπλανήσουμε και να εξαπατήσουμε τον ελληνικό λαό όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Να είμαστε πραγματιστές. Είναι ένα κράτος που λέγεται πλέον Βόρεια Μακεδονία»

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τους πολλούς βουλευτές που αρνούνται να κατονομάσουν τη γείτονα ως ‘Βόρεια Μακεδονία’, ο Α. Κουτσούμπας τόνισε πως πρέπει «να είμαστε πραγματιστές. Υπάρχουν καινούρια δεδομένα. Έτσι είναι η κατάσταση. Η συμφωνία αυτή ψηφίστηκε. Κατά τη δική μου την άποψη, εμένα δεν μου πάει να λέω ‘Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας’. Εγώ τα είχα μάθει και όταν πέρναγα κατά εκεί πάνω ή τα συζητάγαμε, τα λέω ‘Σκόπια’. Αλλά είναι ένα δεδομένο, πρέπει να είμαστε πραγματιστές. Είναι ένα κράτος που λέγεται πλέον ‘Βόρεια Μακεδονία’ και έτσι θα συνεχίσει να λειτουργεί. Και εύχομαι να λειτουργεί έτσι από εδώ και πέρα, για να μην δημιουργηθούν άλλες δύσκολες καταστάσεις για την Ελλάδα την οικονομία και την πολιτική ζωή του τόπου».

Loading