Ν. Γεωργιάδης: Ο «πονοκέφαλος» της Πειραιώς

Του Θ. Καλέση
Νίκος Γεωργιάδης, ο “πονοκέφαλος” της Πειραιώς! Όλα έδειχναν να βαίνουν καλώς για τη Νέα Δημοκρατία, τουλάχιστον σ’ αυτή τη μακρά προεκλογική περίοδο που διανύουμε.

propoli

Όλα, μέχρι την επανεμφάνιση της γνωστής υπόθεσης του πρώην γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος και στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκου Γεωργιάδη, ο οποίος καταδικάστηκε πρωτόδικα (και μάλιστα χωρίς να του αναγνωριστεί το παραμικρό ελαφρυντικό) για συμμετοχή σε κύκλωμα παιδεραστίας.

Στην προκειμένη περίπτωση, αν και το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό, τόσο ο κομματικός μηχανισμός επικοινωνίας, όσο και τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στην αξιωματική αντιπολίτευση, σιώπησαν. Μια σιωπή που προκάλεσε κρότο, καθώς όχι μόνο η Πειραιώς δεν πήρε αποστάσεις από το γεγονός, αποκηρύσσοντας ως όφειλε έναν άνθρωπο που προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε παιδιά, αλλά αντίθετα κομματικά στελέχη του έσπευσαν να καταθέσουν υπέρ του στο δικαστήριο.

Το γιατί συνέβη αυτό είναι κάτι που παραμένει και μάλλον θα παραμείνει ως μυστικό στη Νέα Δημοκρατία, αν και οι εσωκομματικές «μουρμούρες» γι’ αυτήν την εκκωφαντική σιωπή είναι αρκετές και οι θεωρίες περί «σκευωρίας» που στήθηκε στη συγκεκριμένη υπόθεση εκτιμώνται το λιγότερο ως… αστείες. Και εκθέτουν ανεπανόρθωτα τόσο το κόμμα όσο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς ο Νίκος Γεωργιάδης αποτέλεσε τον πιο στενό του συνεργάτη στις εσω-κομματικές εκλογές, όσο και τα ΜΜΕ της χώρας, η πλειοψηφία των οποίων δεν «έπαιξε» το συγκεκριμένο θέμα ούτε καν ως είδηση.

Πως ξετυλίχθηκε το κουβάρι της υπόθεσης

Στις 30 Νοεμβρίου 2010, ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Γεωργιάδης, προσήχθη από τις αρχές της Μολδαβίας, ως μέλος κυκλώματος παιδόφιλων που ασελγούσε σε ανήλικα παιδιά, επί πληρωμής. Η έρευνα στη γειτονική χώρα της Ρουμανίας, αλλά και της Υπερδνειστερίας ξεκίνησε έπειτα από πιέσεις που άσκησαν μη κυβερνητικές οργανώσεις ενάντια στην εμπορία ανθρώπων.

Μια επιχείρηση που τελικά οδήγησε στην εξάρθρωση ενός μεγάλου κυκλώματος παιδοφιλίας στις 8 Νοέμβρη του 2011, ενώ λίγο αργότερα απέδειξε και τη συμμετοχή του Νίκου Γεωργιάδη, ο οποίος θα συνελήφθη άμεσα αλλά αφέθηκε ελεύθερος λόγω της διπλωματικής ασυλίας που διέθετε ως απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΗΕ στη Μολδαβία, με σκοπό να επιβλέπει την οικονομία της χώρας.

Στο ίδιο κύκλωμα, εκτός του Ν. Γεωργιάδη, συμμετείχαν άτομα μολδαβικής υπηκοότητας αλλά άνθρωποι από τη Δανία, τη Σουηδία και την Ιταλία, οι οποίοι επέλεγαν φτωχά ανήλικα αγόρια μέσω ιστοσελίδας και στη συνέχεια ασελγούσαν πάνω τους έναντι αμοιβής.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο Ιταλός εμπλεκόμενος τα στοιχεία του οποίου έχουν εξακριβωθεί βρίσκεται ήδη στις φυλακές, ενώ ο Δανός που αποδείχθηκε πως ήταν ιερέας, μπόρεσε να περάσει τα σύνορα της Μολδαβίας αλλά στη συνέχεια συνελήφθη από τις αρχές της χώρας του για σεξουαλικές κακοποιήσεις που διέπραξε και στη Δανία.

Ο μόνος που φαίνεται να τη γλιτώνει, ακόμη και τώρα που δεν υπάρχει καμία διπλωματική ασυλία, είναι μάλλον ο Νίκος Γεωργιάδης, ο οποίος πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 28 μήνες φυλάκιση αλλά με αναστολή, με την κατηγορία της ασέλγειας κατά ανηλίκου άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Στο δικαστήριο έσπευσαν να τον υπερασπιστούν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, αλλά και μέλη της επικοινωνιακής ομάδας του κόμματος.

Ο ίδιος δήλωσε ότι «η πρωτόδικη απόφαση στην υπόθεση που κατασκευάστηκε από τους γνωστούς κύκλους εναντίον μου ήταν κατά πλειοψηφία καταδικαστική. Πρόκειται για προϊόν δικαστικής πλάνης καθώς από την όλη διαδικασία δεν προέκυψε το παραμικρό στοιχείο εις βάρος μου. Παρά ταύτα έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος πως στο εφετείο θα δικαιωθώ», ενώ κατά την κατάθεσή του δεν αρνήθηκε την στενή σχέση που έχει με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αντί να τον αποτάξει άμεσα και χωρίς περικοκλάδες, του έδωσε και συμβουλή για την επάνοδό του στο κόμμα όταν «θα καταλαγιάσει η σκόνη».

 


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Politik την Παρασκευή 08 Μαρτίου 2019

Loading