«Ξεθαρρεύουν οι επενδυτές γιατί βλέπουν πολιτική αλλαγή»

Για την οικονομική, πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα μίλησε στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά», στο Flash Radio 99,4 και τον Θόδωρο Παπαδόπουλο, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης, Έλενα Ράπτη.

propoli

Σχετικά με την έκθεση της Κομισιόν και το «φρένο» στην εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ από την επιστροφή των κερδών των ομολόγων SMP και ANFAs, η κ. Ράπτη έκανε λόγο για «επιβεβαίωση της Νέας Δημοκρατίας», καθώς «η έκθεση αυτή αναδεικνύει τις απαράδεκτες καθυστερήσεις για την υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων των οποίων είχαμε δεσμευτεί ότι θα προχωρήσουμε. Και αυτές οι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν, θα είχαν συμβάλει και στην ανάπτυξη και θα είχαν φέρει επενδύσεις. Και τώρα βρισκόμαστε, απέναντι σε μία απειλή, να μην καταβάλει η Κομισιόν το οφειλόμενο 1 δις. στην Ελλάδα», τόνισε η βουλευτής.

«Διανύουμε το 4ο, άτυπο μνημόνιο»

Κατά την άποψη της κ. Ράπτη, η Ελλάδα διανύει το 4ο, άτυπο μνημόνιο. «Αυτό της αυστηρής εποπτείας, γιατί ζούμε σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας. Όταν εμείς χρειαζόμαστε την άδεια από τους θεσμούς για κάτι που θέλουμε να υλοποιήσουμε και πρέπει να μας δώσουν την έγκριση γιατί αυτό είναι το καθεστώς των μνημονίων, τότε ναι, διανύουμε το 4ο μνημόνιο. Δεν έχουμε βγει από τα μνημόνια», τόνισε η κ. Ράπτη.

Και πρόσθεσε: «Άποψή μου είναι ότι τις μεταρρυθμίσεις έπρεπε να τις κάνουμε μόνοι μας. Όχι επειδή μας τις επιβάλλουν. Κάποτε είχαμε το φόβο του πολιτικού κόστους, ενώ τώρα είχαμε τη δικαιολογία να βγάλουμε μπροστά τους κακούς εταίρους που μας πιέζουν, ενώ εμείς είμαστε “τόσο καλοί”, που δεν θέλουμε να μπουν τα πράγματα σε μία σειρά, για να είναι αποτελεσματικά στους πολίτες, αλλά προτιμούμε να κάνουμε προεκλογική πολιτική (σ.σ. αναφερόμενη σε επιδόματα με υπουργικές αποφάσεις)». «Τα υπερπλεονάσματα δεν πρέπει να προκύπτουν από τα μέτρα, αλλά από την ανάπτυξη», συμπλήρωσε η κ. Ράπτη.

«Χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ»

Συνεχίζοντας στη συζήτηση για την έκθεση της Κομισιόν, η βουλευτής της ΝΔ τόνισε πως «η έκθεση της μάς έδειξε ότι δεν έχουμε γυρίσει στην κανονικότητα στην οποία θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε. Πιστεύω ότι χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ, το οποίο θα φέρει νέες θέσεις εργασίας και θα μπορέσει να φέρει μία αποκατάσταση της αξιοπιστίας μας προς το εξωτερικό. Όταν ήταν στην αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ που μας κατηγορούσαν και έλεγε στους επενδυτές να μην έρθουν να επενδύσουν στη χώρα μας γιατί τα πράγματα δεν είναι καλά. Ήρθε μετά ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά έφτιαξε ένα περιβάλλον που δεν επιτρέπει στους επενδυτές να πλησιάσουν», επισήμανε η κ. Ράπτη.

«Ξεθαρρεύουν οι επενδυτές επειδή βλέπουν την πολιτική αλλαγή»

Η κ. Ράπτη μιλώντας στην εκπομπή Politik-Μιλάμε Πολιτικά, παρατήρησε πως: «Επειδή οι επενδυτές “βλέπουν” την πολιτική αλλαγή που έρχεται, ξεθαρρεύουν και σκέφτονται θετικά στο να επενδύσουν στη χώρα και τελικά μπορεί, λίγο πριν τις εκλογές, να γίνουν επενδύσεις, όχι επειδή είχαν κίνητρα από την κυβέρνηση, απλά επειδή βλέπουν την πολιτική αλλαγή και αυτή αποτελεί μία αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης που γνωρίζουν ότι αν επενδύσουν θα ξέρουν ότι δεν θα χάσουν τα χρήματά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής της ΝΔ.

Για τις εκλογές και το σενάριο Μαΐου

Ερωτώμενη για το σενάριο τριπλών εκλογών τον Μάιο, η κ. Ράπτη τόνισε πως «η κυβέρνηση θέλει να μείνει στην καρέκλα το μέγιστο δυνατό, αλλά άποψή μου είναι ότι δεν θα τα καταφέρει ειδικά μετά την κυβέρνηση μειοψηφίας μπορεί να υπάρχουν οι πρόθυμοι, αλλά δεν μπορεί να προχωρήσει με αυτό το ετερόκλητο σχήμα. Δεν μπορεί να συνεχίσει με την υποστήριξη των βουλευτών των ΑΝΕΛ, γιατί αυτό δεν βοηθάει στο προφίλ που θα ελκύσει ψηφοφόρους από το Κέντρο και την Κεντροαριστερά», τόνισε η βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε: «Κανονικά ο κ. Τσίπρας πρέπει να πάει… αύριο σε εκλογές, όμως θεωρώ ότι θα αξιολογήσει πότε η χρονική συγκυρία είναι η λιγότερο αρνητική για τον ίδιο και τότε θα προχωρήσει σε εκλογές, ωστόσο πιστεύω ότι δεν θα ξεπεράσει τον Μάιο».

Τα ερωτήματα που θέτει στον Τσίπρα

Η κ. Ράπτη μιλώντας στην εκπομπή έθεσε μία σειρά ερωτημάτων προς τον κ. Τσίπρα, που χρειάζονται άμεσα απαντήσεις, μιας και οι ευρωεκλογές πλησιάζουν. «Δεν γνωρίζουμε αν οι ευρωεκλογές θα γίνουν με λίστα ή με σταυρό. Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν θα αλλάξει τον αριθμό των υποψηφίων της Περιφέρειας και στους Δήμους, ενώ επίσης δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με τη συμμετοχή των γυναικών», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ράπτη.

Για τις αποδοκιμασίες στα στελέχη της κυβέρνησης

Αναφερόμενη στις αποδοκιμασίες που δέχτηκαν στελέχη της κυβέρνησης σε εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν, η κ. Ράπτη επισήμανε πως: «με τις αποδοκιμασίες είδατε τι έγινε με την κ. Γεροβασίλη, με 30 ανθρώπους που υπερασπίζονται τη Μακεδονία και η πολιτική ηγεσία έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να είναι πιο αυστηροί στους διαδηλωτές που βγήκαν να πουν το αυτονόητο. Δεν δικαιολογώ συμπεριφορές βίας.

Όμως κατανοώ τι είναι αυτό που τους βγάζει στο δρόμο. Γιατί αυτή την αγανάκτηση που έχουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι εκφράζει τους περισσότερους από εμάς», τόνισε η βουλευτής της ΝΔ, για να προσθέσει πως οι ευθύνες πηγαίνουν στους «βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και στους πρόθυμους και αυτό το λέω είναι γιατί είναι ηθικό το ζήτημα. Δεν δικαιολογώ καμία μορφή βίας εναντίον ενός βουλευτή ο οποίος λειτούργησε κατά συνείδηση. Όμως η ιστορία δεν θα είναι επιεικής απέναντι σε αυτούς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους πρόθυμους που ψήφισαν την εθνικά επιζήμια συμφωνία», επισήμανε η κ. Ράπτη.

Για την υπόθεση του Ν. Γεωργιάδη

Σχετικά με την δικαστική απόφαση για τον πρώην βουλευτή της ΝΔ Νίκο Γεωργιάδη που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 28 μηνών με αναστολή, η κ. Ράπτη ξεκαθάρισε τη θέση της και τόνισε πως: «Έγινε ντόρος γιατί κάποιοι προσπαθούν να το καρπωθούν πολιτικά εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας. Εδώ όμως έχουμε μία προσωπική υπόθεση. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν είναι σύμβουλος του Μητσοτάκη, δεν προσφέρει υπηρεσίες στη ΝΔ και η κομματική του ιδιότητα έχει ανασταλεί μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεσή του.

Άρα ιδιότητα, επιλογές και ό,τι άλλες δραστηριότητες ενός ανθρώπου που διώκεται για ασέλγεια σε ανήλικο, δεν βαρύνουν ούτε την ιδιότητα ούτε το κόμμα, ούτε την ομάδα που στηρίζει, ούτε το σχολείο που τελείωσε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε νόμο που λέει ότι είναι ανεπίτρεπτο, δημόσιες αρχές να προσβάλουν το τεκμήριο της αθωότητας, πριν η υπόθεση τελεσιδήσει και η υπόθεση θα τελεσιδικήσει στο Εφετείο. Άρα κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κρίνουμε τον κ. Νίκο Γεωργιάδη, θα κριθεί από την Δικαιοσύνη. Θα πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως κάθε απλός πολίτης», ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής της ΝΔ.

Και πρόσθεσε: «Εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται ανήθικα πολιτικά. Ας επιτεθώ τώρα που στον Α’ Βαθμό καταδικάστηκε, γιατί ίσως να μην έχω την ευκαιρία στον Β’, καθώς μπορεί να απαλλαγεί».

Loading