Ξεκίνησε ήδη το «τάξιμο» καθώς πλησιάζει η ΔΕΘ

Προτεραιότητα είναι η ταχύτερη ανάκτηση του κατεστραμμένου από την λιτότητα και τις υφεσιακές πολιτικές ΑΕΠ και η ανακούφιση των πολιτών, δήλωσε με το βλέμμα στραμμένο προς τη ΔΕΘ ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας, 

propoli

Ο ίδιος ανέφερε μιλώντας στο ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο», ότι στην επερχόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, «θα ακουστούν συγκεκριμένα μέτρα».

Ο κ. Τσίπρας δεν είναι σε θέση να συγκεκριμενοποιήσει αυτό το πακέτο μέτρων, για αυτό και περιορίστηκε μόνο να πει ότι ο πρωθυπουργός θα ανέβει στη ΔΕΘ κρατώντας κάποιο καλάθι με παροχές.

Επεσήμανε απλά και γενικόλογα ότι προτεραιότητα είναι «η όσο το δυνατόν ταχύτερη ανάκτηση του κατεστραμμένου από την λιτότητα και τις υφεσιακές πολιτικές ΑΕΠ, να δοθούν περαιτέρω οικονομικές ανάσες στην κοινωνία, μέσω στοχευμένων μειώσεων φόρων ή αυξήσεων των κοινωνικών δαπανών, να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας και κυρίως, να μειωθεί περαιτέρω η ανεργία με την δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης».

Όσον αφορά τις συντάξεις είπε ότι «αναγκαστικά αυτή η συζήτηση θα πρέπει να ανοίξει και να κλείσει προς τον Οκτώβρη», σημειώνοντας παράλληλα ότι «δεν είναι ένα εύκολο ζήτημα».

Ο Γ. Τσίπρας ανέφερε ότι σήμερα έχουμε οικονομία σε ανάπτυξη, για πέντε συνεχόμενα τρίμηνα, βιώσιμο χρέος, και «πολύ μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας στην άσκηση οικονομικής πολιτικής».

Διαβάστε επίσης: Περιμένουν την Τρίτη σαν τη Δευτέρα Παρουσία!

Loading