«Ξηλώνει» τη διοίκηση της ΕΡΤ η κυβέρνηση

Την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλου και του αναπ. Διευθύνοντος Συμβούλου Γιώργου Θαλασσινού ζητά ο υφυπουργός Λευτέρης Κρέτσος.

propoli

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ζήτησε την παραίτηση των δύο υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΡΤ για αναποτελεσματική συνεργασία μεταξύ τους.

Από το Υπουργείο ενημερώνουν πως θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για την πλήρωση των θέσεων.

Σημειώνεται ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκε και το θέμα της διαφωνίας μεταξύ των ανώτατων στελεχών της διοίκησης του δημόσιου φορέα.

Τι είχε συμβεί

Τα δύο μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ είχαν ανοιχτή κόντρα η οποία είχε γίνει γνωστή μέσω σκληρών επιστολών και δημόσιων δηλώσεων μεταξύ των δύο ανδρών.

Νωρίτερα σήμερα, η ΠΟΕΣΥ εξέδωσε κοινή απόφαση με τις δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας στην οποία καταγγέλει «την τοποθέτηση στη θέση των προϊσταμένων των περιφερειακών σταθμών ΕΡΤ, προσώπων που ουδεμία σχέση έχουν με το επάγγελμα του δημοσιογράφου», από τον από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Βασίλη Κωστόπουλο.

Οι δημοσιογραφικές ενώσεις τονίζουν ότι αυτή η απόφαση «έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την προσωπική δέσμευση (του κ. Κωστόπουλου) στην οποία είχε προβεί σε συνάντηση με εκπροσώπους των Δημοσιογραφικών Ενώσεων με αφορμή τα προβλήματα λειτουργίας των Περιφερειακών Σταθμών».

«Συγκεκριμένα, η διοίκηση της ΕΡΤ είχε δεσμευτεί για το αυτονόητο, ότι δηλαδή επικεφαλής των ενημερωτικών τομέων θα είναι δημοσιογράφοι. Αντί αυτού με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο Δ/νων Σύμβουλος της ΕΡΤ ανέλαβε και τον τομέα της Ενημέρωσης μετά την παραίτηση του εντεταλμένου Συμβούλου Ενημέρωσης κ. Βασίλη Ταλαμάγκα ενώ και στον ορισμό των διευθυντών των περιφερειακών σταθμών η δέσμευση του Δ/ντος συμβούλου ενώπιον των Δημοσιογραφικών Ενώσεων και πάλι δεν τηρήθηκε» αναφέρει η ανακοίνωση που συνυπογράφει η ΠΟΕΣΥ με Ενώσεις Συντακτών όλης της χώρας.

Loading