INTIME

«Οι αστυνομικοί να προσέχουν τους εαυτούς τους»

Σε απίστευτες δηλώσεις προχώρησε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα σχετικά με το περιστατικό της επίθεσης κατά των αστυνομικών από μέλη του Ρουβίκωνα.

propoli

Τα μέλη της αντιεξουσιαστικής συλλογικότητας πριν από λίγες ημέρες προχώρησαν σε… έλεγχο αστυνομικών, προκαλώντας ερωτηματικά και οργή από τον σύσσωμο πολιτικό κόσμο -και όχι μόνο-.

Λίγα 24ωρα μετά τον… έλεγχο, αστυνομικοί έπεσαν θύματα άγριου ξυλοδαρμού από αντιεξουσιαστές μέσα σε αίθουσα του Πρωτοδικείου της Αθήνας, με αποτέλεσμα τρεις αστυνομικοί να καταλήξουν στο νοσοκομείο.

«Δεν ξέρω γιατί δεν έγιναν συλλήψεις»

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, η κ.Παπακώστα , υποστήριξε ότι δεν υπάρχει εντολή να μην γίνονται συλλήψεις – «δεν ξέρω γιατί δεν έγιναν συλλήψεις», είπε να προσέξουν τον εαυτό τους», ενώ πρόσθεσε ότι «θα εφαρμόσουμε το δόγμα της μηδενικής ανοχής χαρακτηριστικά καλώντας μάλιστα τους αστυνομικούς «να εντείνουν την αυτοπροστασία τους,».

Επίθεση από την ΠΟΑΣΥ

Την επίθεση εναντίον των αστυνομικών στο Πρωτοδικείο καταδίκασε με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων. Οι αστυνομικοί διαμαρτύρονται για την ανυπαρξία, όπως σημειώνουν, των αναγκαίων μέτρων, τονίζοντας πως ο ίδιος ο αστυνομικός, είναι απροστάτευτος και αποδέκτης συνεχόμενης βίας. Μάλιστα, όπως λένε, τέτοιου είδους περιστατικά, δεν συγκινούν κανέναν από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος, γι’ αυτό και δεν υπήρξε, ούτε μετά τη σημερινή επίθεση, η αναμενόμενη αντίδραση για τη σύλληψη των δραστών.

ΝΔ: «Η Παπακώστα να αλλάξει τον τίτλο της σε υφ. Προστασίας του Ρουβίκωνα»

Δριμεία επίθεση στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, εξαπέλυσε η Νέα δημοκρατία χαρακτηρίζοντας απίστευτες τις δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό «Οpen».

Η κ. Παπακώστα κάλεσε τους αστυνομικούς «να εντείνουν την αυτοπροστασία τους, να προσέξουν τον εαυτό τους», διαμηνύοντας παράλληλα ότι «θα εφαρμόσουμε το δόγμα της μηδενικής ανοχής».

Σύμφωνα με την Νέα δημοκρατία: «Μετά τις απίστευτες δηλώσεις της κ. Κατερίνας Παπακώστα που έσπευσε να δικαιολογήσει όχι τους αστυνομικούς, αλλά τους μπαχαλάκηδες που τους έκαναν έλεγχο ταυτότητας, της προτείνουμε να αλλάξει και τον τίτλο της σε υφυπουργό Προστασίας του Ρουβίκωνα».

 

Loading