ΙΝΤΙΜΕ

«Ομολογία ήττας και αποδόμησης από την κυβέρνηση για τις εκλογές»

«Στο ταραγμένο μυαλό του πανικόβλητου κυρίου Τσίπρα» απέδωσε τις αλλαγές της ημερομηνίας για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης.

propoli

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εργαλειοποιεί την τοπική αυτοδιοίκηση, παίζει με τους θεσμούς, και με μικροκομματική στόχευση θεσμοθετεί τη διαφθορά, τη συναλλαγή και την ακυβερνησία στους Δήμους.

«Αποτελεί ομολογία ήττας»

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο κ. Βορίδης τόνισε ότι «ομολογήσατε την ήττα, διότι η μετακίνηση του χρόνου των εκλογών γίνεται γιατί ξέρετε ότι όποια στιγμή και να γίνουν οι βουλευτικές θα χάσετε, άρα η απλή αναλογική και ο Κλεισθένης θα ακυρωθεί».

«Για γέλια και για κλάματα αυτά που κάνετε»

Ο κ. Βορίδης απέδωσε τον όλο  σχεδιασμό στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «αρχικά ο Τσίπρας σκέφτηκε να τις βάλω μαζί (αυτοδιοικητικές με τις εθνικές εκλογές) και να τους μπερδέψω, να τρέχουν οι δήμαρχοι με τα δικά τους και να μην ασχολούνται με τις εθνικές», όμως, «αυτό είχε ένα θέμα: φτάνεις μέχρι τις βουλευτικές εκλογές;».

«Γιατί αν δεν φτάνεις έχεις τον κίνδυνο να αλλάξει η απλή αναλογική και τότε άκυρο το πλεονέκτημα. Χθες βράδυ ο κ. Τσίπρας το ξανασκέφθηκε σε πανικό ευρισκόμενος και σε διαταραχή».

Επανέλαβε την πρόθεση της ΝΔ να ψηφίσει υπέρ της κατάτμησης της Β’ Αθήνας η κυβέρνηση φέρει τη διάταξη για ψήφο στους κατοίκους του εξωτερικού.

 

Loading