“Ούτε η ΝΔ έχει ανακοινώσει το δικό της Επικρατείας”

«Ούτε η ΝΔ έχει ανακοινώσει το Επικρατείας της»

Του Γιάννη Συμεωνίδη
Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες του Politik ότι η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί μετά από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος κι ότι την Τρίτη θα γίνει η πρώτη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στο Θησείο με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.

propoli

Όσον αφορά, πάντως, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, κομματικές πηγές μας λένε πως δεν υπάρχει καθυστέρηση, πως ούτε η ΝΔ έχει ανακοινώσει το δικό της και πως έτσι κι αλλιώς έχει ήδη ανακοινωθεί το 80% των ψηφοδελτίων.

Σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις, ακόμα κι αυτές που έχουν στη διάθεσή τους στο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου επιβεβαιώνουν την πρωτιά της ΝΔ, με μοναδικό ουσιαστικό ερώτημα αν θα είναι αυτοδύναμη ή όχι.

Κομματικές πηγές εκτιμούν πως ακόμα κι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίσει την αυτοδυναμία η κοινοβουλευτική του πλειοψηφία θα είναι ισχνή- δεν θα ξεπερνά τους 155 βουλευτές-, εξέλιξη που δεν θα του επιτρέπει μετεκλογικώς ευελιξία κινήσεων, κρίνοντας κι από τη σχετική προϊστορία στη συντηρητική παράταξη.

Μας υπενθυμίζουν, άλλωστε, πως με τη ΝΔ κατεβαίνουν και υποψήφιοι όπως ο Πέτρος Τατσόπουλος κι ο Γρηγόρης Ψαριανός που μόνο κεντροδεξιοί δεν είναι κι αν βρίσκονται στην επόμενη Βουλή εικάζουν πως δεν θα είναι πρόθυμοι να υπερψηφίζουν ό,τι νεοφιλελεύθερο προτείνει ο σημερινός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Άλλες πηγές, πάντως, παραδέχονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καθυστερήσει να ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία, ότι πολλοί υπουργοί συνεχίζουν τη ρουτίνα τους σαν να μην έχουν προκηρυχθεί βουλευτικές εκλογές κι ότι γενικότερα λειτουργούν σαν να είναι αυτοί που κέρδισαν με εννιάμισι μονάδες διαφορά τις ευρωεκλογές.

Το κλίμα δεν γίνεται καλύτερο κι από τα συντροφικά μαχαιρώματα που γεννά η ισχυρή πιθανότητα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος να περιοριστεί στο μισό μετά από τις 7 Ιουλίου.

Ρίσκο η αύξηση συμμετοχής και πόλωσης

Την ίδια ώρα, στο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν ότι η μείωση της αποχής και η αύξηση της πόλωσης αποτελούν ρίσκο γιατί μπορεί να ωφεληθεί περισσότερο η ΝΔ από τους ίδιους.

Σημειώνουν, όμως, επίσης πως δεν έχουν και πολλές επιλογές, στις οποίες ωστόσο συμπεριλαμβάνεται και η προσέλκυση ψηφοφόρων κυρίως του ΚΙΝΑΛ και του ΜέΡΑ 25.

 

 

Loading