Ο Γκουαϊδό εγκαλεί τον Τσίπρα για τον Μαδούρο (vd)

Κάλεσμα στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να επισκεφθεί τη Βενεζουέλα για να δει τι πραγματικά συμβαίνει, απεύθυνε μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της χώρας Χουάν Γκουαϊδό σε αποκλειστική του συνέντευξη.

propoli

Ο Βενεζουελάνος ηγέτης της αντιπολίτευσης, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να συνταυτιστεί με την υπόλοιπη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο θέμα που αφορά την πολιτική κρίση στην Βενεζουέλα.

«Δεν θα ήθελα να αναμειχθώ με περισσότερες λεπτομέρειες στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας ή στα εθνικά της συμφέροντα. Αλλά καλώ τον Έλληνα πρωθυπουργό και οποιοδήποτε μέλος του κόμματος του, να έρθει στη Βενεζουέλα όσο πιο σύντομα γίνεται… Αύριο, μεθαύριο αν θέλει. Και να πάμε μαζί σε νοσοκομεία, σε φαρμακεία, ή σε σχολεία της Βενεζουέλας. Ή να μείνει μια εβδομάδα για να ζήσει με τον κατώτατο μισθό της Βενεζουέλας, και να δούμε τι γνώμη θα έχει για το καθεστώς του Μαδούρο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι ανησυχητική η στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Χωρίς αμφιβολία, περιμένω η ελληνική κυβέρνηση να συνταχθεί με τις φωνές όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να στηρίξει την διαδικασία αποκατάστασης της Δημοκρατίας για να δοθεί τέλος στην πείνα και να καταφέρουμε να προχωρήσουμε μπροστά» είναι το μήνυμα του στην Αθήνα.

«Ο Νικολάς Μαδούρο έχει σφετεριστεί την προεδρία. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει η Εθνοσυνέλευση της οποίας έχω την τιμή και την ευθύνη να προεδρεύω, που θέλει την πρόοδο, που θέλει να επανακτήσει τα δικαιώματα της, να αποκαταστήσει την τάξη στη Βενεζουέλα και να προχωρήσει. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση και στη συνέχεια να αποκαταστήσουμε τη Δημοκρατία και την ελευθερία στη Βενεζουέλα» διευκρινίζει μεταξύ άλλων ο κ. Γκουαϊδό.

Loading