IN TIME

Ο Θεοχάρης ανοίγει την πόρτα της ΝΔ στο… κέντρο

Του Χρήστου Τσαλικίδη
Ο Χάρης Θεοχάρης δεν θα είναι η τελευταία μετεγγραφή της ΝΔ από την κεντροαριστερά! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνει επιδεικτικά τα αυτιά του σε όσα κομματικά στελέχη «μουρμουρίζουν» ότι με τις νέες προσθήκες «το κόμμα παύει να θυμίζει Νέα Δημοκρατία» και συνεχίζει την προσπάθεια διεύρυνσης της παράταξης προς το κέντρο και τα… αριστερά.

propoli

Η μόνιμη επωδός των στενών του συνεργατών είναι πως «δεν μας ενδιαφέρει η κομματική προέλευση του καθενός. Στόχος μας δεν είναι να διχάσουμε, αλλά να ενώσουμε», εξηγώντας πως η μετεγγραφή Θεοχάρη έχει διπλή χρησιμότητα. Δεν είναι μόνο ότι έρχεται να επιβεβαιώσει την απήχηση του κόμματος στα λεγόμενα κεντρογενή ακροατήρια, αλλά κυρίως ότι στερεί από τον Αλέξη Τσίπρα μια ψήφο από τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλάζοντας τις ισορροπίες στη Βουλή.

Μάλιστα ο  «γάμος» των δυο πλευρών θα είχε επισημοποιηθεί από την Δευτέρα, όμως το τρομοκρατικό χτύπημα στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ άλλαξε τον αρχικό σχεδιασμό, μιας και επικοινωνιακά η προσοχή όλων είχε στραφεί σε ένα σημαντικότερο ζήτημα. Η ένταξη του πρώην γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων στη ΝΔ ανεβάζει στους τρεις τον αριθμό των βουλευτών του Ποταμιού που αποφάσισαν να αλλάξουν πολιτική όχθη, συνεργαζόμενοι με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είχαν προηγηθεί ο Ιάσωνας Φωτήλας και η Κατερίνα Μάρκου, ενώ το ίδιο δρομολόγιο είναι πιθανό να ακολουθήσει όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές και ο Γιώργος Αμυράς, ο οποίος το 2014 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, τερματίζοντας μάλιστα στην έβδομη θέση.

Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται ακόμη η πρώην βουλευτής του Ποταμιού Αντιγόνη Λυμπεράκη, η οποία είναι ξαδέλφη του Κυριάκου Μητσοτάκη μιας και είναι κόρη της αδελφής του επίτιμου προέδρου της ΝΔ (Αρτεμισίας Μητσοτάκη), του συζύγου της καθηγητή Οικονομικών Πλάτωνα Τήνιου, αλλά και του πρώην βουλευτή Δράμας Κυριάκου Χαρακίδη. Όλοι τους φέρονται να βρίσκονται σε επικοινωνία με τα κεντρικά γραφεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Καλά ξεμπερδέματα» εύχεται στον Κυριάκο το Ποτάμι

Μετά την επισημοποίηση του «γάμου» Νέας Δημοκρατίας-Θεοχάρη, το Ποτάμι εξέδωσε μια «βιτριολική» ανακοίνωση, με την οποία τους ευχήθηκε «καλά ξεμπερδέματα». Όπως τονίζεται σε αυτήν: «Μετά την αποχώρησή του από το Ποτάμι, τη δημιουργία νέου κόμματος, τη διαγραφή του από το κόμμα που ίδρυσε και άλλες πολλές – μονόστηλες – αναζητήσεις είχε καταλήξει να φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ! Η Ν.Δ. όμως πιο ανοιχτόκαρδη έκανε το τελικό χτύπημα. Καλή τύχη και καλά ξεμπερδέματα».

Loading