Ο Θ. Φορτσάκης για τις μονομερείς παραποιήσεις της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της ΕΑΒ

Με αφορμή τις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας ΑΕ (ΕΑΒ ΑΕ) για μονομερή παραποίηση του περιεχομένου της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Θεόδωρος Φορτσάκης, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

propoli

Όπως αναφέρει ο Θ. Φορτσάκης στο δελτίο που εξέδωσε «τον Οκτώβριο του 2017, στο πλαίσιο συνταγματικά κατοχυρωμένων ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, το σωματείο εργαζομένων και η διοίκηση της ΕΑΒ κατέληξαν στην τελική μορφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), η οποία υπογράφηκε από τα δύο μέρη. Ακολούθως η ΣΣΕ διαβιβάστηκε στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου αυτή να συνυπογραφεί από τον αρμόδιο υπουργό».

Και ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ συνεχίζει πως «σύμφωνα με καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων, το κείμενο που επεστράφη από το υπουργείο, με το πρόσχημα της έγκρισης, έχει υποστεί σημαντικές τροποποιήσεις, που διαφοροποιούν ουσιωδώς τα συμφωνηθέντα από το Σωματείο Εργαζομένων και την διοίκησης της ΕΑΒ. Ειδικότερα, όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι έχουν διαγραφεί συμφωνηθέντες όροι, έχουν καταργηθεί κατοχυρωμένα από προηγούμενες συμβάσεις δικαιώματα των εργαζομένων και έχει επισυναφθεί παράρτημα νέων εργασιακών όρων, για τους οποίους δεν έχει προηγηθεί καμία συμφωνία από τις ενδιαφερόμενες πλευρές».

Στο πλαίσιο αυτό η ερώτηση του Θ. Φορτσάκη προς τον Ευ. Τσακαλώτο έχει ως εξής: «Αληθεύουν οι καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΑΒ για μονομερή παραποίηση του περιεχομένου της ΣΣΕ τους από τον αρμόδιο υπουργό; Και αν ναι, πρόκειται το υπουργείο Οικονομικών να ανακαλέσει τις μονομερείς παρεμβάσεις του;».

Loading