INTIME

Ο Κοτζιάς βλέπει Καμμένο πίσω από ΔΕΗ!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Μόνο με περίπατο στο πάρκο δεν θα μοιάζει για τον Αλέξη Τσίπρα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο πρωθυπουργός θα κληθεί να αντιμετωπίσει την γκρίνια της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, η οποία εκτιμά πως ο ανασχηματισμός του Αυγούστου ήταν δειλός και δεν μπόρεσε να στείλει στην ελληνική κοινωνία το αναγκαίο μήνυμα ανανέωσης που θα επαναφέρει στους κόλπους του κόμματος τους ψηφοφόρους του που απογοητεύτηκαν από την κυβερνητική του παρουσία.

Είναι χαρακτηριστικό πως, πέρα από τη διαχείριση του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ με αφορμή το Μακεδονικό, υπάρχουν ενστάσεις και για το ζήτημα των τραπεζικών μετοχών, με αρκετούς να υποστηρίζουν πως οι ευθείες επιθέσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Γιάννη Στουρνάρα δεν βοηθούν στην κατεύθυνση επαναφοράς της ηρεμίας στην ελληνική οικονομία.

Στο ίδιο πλαίσιο, αρκετοί από την ομάδα των “53+” διαπιστώνουν έλλειψη κυβερνητικού συντονισμού και υπουργικούς αυτοσχεδιασμούς, φέρνοντας ως παράδειγμα την υπόθεση της εξαγοράς της σκοπιανής εταιρείας ηλεκτρισμού από τη ΔΕΗ, όπου δύο υπουργοί –ο Γιώργος Σταθάκης κι ο Γιώργος Χουλιαράκης– εμφανίζονται σε κόντρα μεταξύ τους και με τη διοίκηση της δημόσιας επιχείρησης.

Σημειώνουν, επίσης, πως εξαιτίας του κακού συντονισμού “χάνονται” επικοινωνιακώς θετικές πρωτοβουλίες, όπως η διερεύνηση των παράνομων αποφυλακίσεων για “λόγους υγείας”.

Το λιγότερο εκνευρισμένοι

Στο μεταξύ, στο Μαξίμου είναι, το λιγότερο, εκνευρισμένοι με τη δήθεν εναλλακτική πρόταση για τη Συμφωνία των Πρεσπών που παρουσίασε ο κ. Καμμένος κατά την παρουσία του στις ΗΠΑ σε Αμερικανούς αξιωματούχους και ιδίως στον Αμερικανό ομόλογό του Τζέιμς Μάτις.

Από το ΥΠΕΞ διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κανένα εναλλακτικό σχέδιο κι ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι τέλους για την επιτυχημένη ολοκλήρωση των όρων της Συμφωνίας.

Εκείνος, εξάλλου, που είναι περισσότερο εκνευρισμένος με τον υπουργό Άμυνας δεν είναι άλλος από τον Νίκο Κοτζιά, ο οποίος δηλώνει σε στενούς συνεργάτες του πως δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να γκρεμίσει ό,τι ο ίδιος έχτισε με επιμονή τους προηγούμενους μήνες.

Δεν διστάζει, μάλιστα, να συνδέσει την επαναφορά στη δημόσια συζήτηση της εξαγοράς της EDS από τη ΔΕΗ με σχετικές διαρροές από το Πεντάγωνο!

Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σέβεται τις συνταγματικές διαδικασίες στη γείτονα και στηρίζει τις προσπάθειες του Ζόραν Ζάεφ να υλοποιήσει τις προϋποθέσεις για να τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία” σχολιάζουν χαρακτηριστικά πηγές από το Μαξίμου.

Loading