INTIME

«Ο Μαρινάκης είχε προσφέρει τον ΔΟΛ για να με διώξουν»

Ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε απαιτήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να διώξει τον Πάνο Καμμένο από την κυβέρνηση, προσφέροντας μάλιστα ως… αντάλλαγμα τα ΜΜΕ του ΔΟΛ, κατήγγειλε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

propoli

«Ο κ. Μαρινάκης, τότε που πήρε τον ΔΟΛ, πράγματι ήταν μια εποχή που συνομιλούσε με κάποιους από την κυβέρνηση… Μου είχε μεταφερθεί, τότε, ότι είχε πει προς τους συνομιλητές του ‘βγάλτε τον Καμμένο από την κυβέρνηση από εταίρο και εγώ θα σας τον δώσω τον ΔΟΛ’. Αυτό μου μεταφέρθηκε από την κυβέρνηση… Και, μάλιστα, προς τιμήν του τότε, ο κ. Τσίπρας τού είπε ότι εγώ δεν σπάω τον συνασπισμό με τον Καμμένο».

Αναφερόμενος στην κόντρα του με τον τέως ΥΠΕΞ, Νίκο Κοτζιά, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας πρότεινε «εάν δεν αρθούν οι ασυλίες μας από τη Βουλή, να παραιτηθούμε και οι δύο από βουλευτές και να πάμε στα δικαστήρια».

Ερωτηθείς για το νέο τηλεοπτικό σποτ των ΑΝΕΛ με το κανίς, ο Πάνος Καμμένος διευκρίνισε ότι «όπως συμβαίνει με όλα τα σποτ και τις ταινίες, υπάρχει ένα σενάριο. Τον Θανάση του σποτ μπορεί να τον αναγνωρίσει κανείς σε πολλούς. Σε αυτούς πάντως που υπακούουν… Το χέρι της Μέρκελ, ξέρετε, μας δυσκόλεψε πολύ. Νομίζω ότι από τη μια μεριά ο κ. Τσίπρας έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία προς την κα Μέρκελ και προς τη γερμανική πλευρά και από την άλλη ο κ. Μητσοτάκης μας έφερε τον Βέμπερ εδώ. Που ο Βέμπερ είναι η φυσική συνέχεια της κ. Μέρκελ».

«Οι ΑΝΕΛ διαχωρίσαμε πάντα τη θέση μας»

Στην παρατήρηση ότι επί συγκυβέρνησης υπάκουε και εκείνος στην Καγκελάριο, ο κ. Καμμένος απάντησε:

«Αυτό δεν είναι αλήθεια, διότι όπως ξέρετε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διαχωρίσαμε πάντα τη θέση μας όταν η κοινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έδειξε ότι πάει προς τη γερμανική πλευρά. Εξάλλου, αυτό είναι ξεκάθαρο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Διότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι ο κ. Τσίπρας της ευρωπαϊκής Αριστεράς, όπως ξεκίνησε, όπου εκεί αν θέλετε είχαμε ιδεολογικές αντιπαραθέσεις. Είναι εκείνος ο οποίος διεκδικεί πλέον το χρίσμα των ευρωσοσιαλιστών και διεκδικεί, όπως ο ίδιος είπε, να κάνει την πράσινη αριστερά, δηλαδή να γίνει νέο ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορώ να πω ότι (σσ. ο κ. Τσίπρας) είναι ο Θανάσης του σποτ, αλλά αυτό έχει μεγάλη σημασία στις ευρωεκλογές. Και έχει μεγάλη σημασία στο ευρωκοινοβούλιο. Και εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αυτό θέλουμε να επιδιώξουμε. Τη διαφορά μας απέναντι στα άλλα κόμματα σε σχέση με τα κελεύσματα της Ευρώπης…»

Κριτική στην οικογένεια Κόκκαλη

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι δεν μπορεί «να συμπλεύσει με τον κ. Κόκκαλη», ενώ σχολιάζοντας την παρουσία του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «ασυμβίβαστο».

«Κανείς δεν έχει οικογενειακή ευθύνη. Να το πούμε αυτό», δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε:

«Αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κ. Κόκκαλης δεν είναι απλώς ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη, είναι ένας άνθρωπος που η οικογένειά του έχει μετοχές σε εταιρεία που έχει δημόσια έργα, την ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Υπάρχει η σχέση με την Intracom Defence, η οποία κάνει δουλειές με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και πιστεύω ότι αυτό είναι ασυμβίβαστο (…) αν θέλετε, μπορεί να είναι νόμιμό, αλλά δεν είναι ηθικό. (…).

Η οικογένεια αυτή στήριξε επί Σημίτη όλο το παλιό ΠΑΣΟΚ. Εγώ προτιμώ τον Τσίπρα με την Αριστερά με την οποία διαφωνούσα ιδεολογικά, στη θρησκεία, στα εθνικά θέματα, και άλλο να γίνει ένα ΠΑΣΟΚ. Και μην ξεχνάμε. Το ΠΑΣΟΚ ήταν της Ζίμενς, του Χριστοφοράκου, των Ολυμπιακών Αγώνων… Έτσι, ακουμπάει τη διαπλοκή. Όχι την ακουμπάει, την αγκαλιάζει, την ενσωματώνει. Βέβαια, μην ξεχνάμε ότι ο κ. Κόκκαλης δεν έχει σχέση μόνον με την ΣΥΡΙΖΑ. Στη ΝΔ υποψήφια είναι η κ. Νίκη Τζαβέλλα. Η αντιπρόεδρος του συγκροτήματος».

Loading