“Ο Καμμένος θα μείνει χωρίς ασυλία, όχι ο Αλέξης”

Του Γιάννη Συμεωνίδη
Στο Μαξίμου ευελπιστούν σε ορισμένους βουλευτές των ΑΝΕΛ, του Ποταμιού κι ανεξάρτητους ώστε να διαθέτουν κυβερνητική πλειοψηφία ακόμα και στην, πολύ πιθανή πλέον, περίπτωση που ο Πάνος Καμμένος αποχωρήσει.

propoli

Αρνούνται, ωστόσο, πως έχει γίνει κάποια υπόγεια συναλλαγή μαζί τους, η οποία εστιάζει σε υποσχέσεις για ένταξή τους στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές.

Δεν είμαστε Μητσοτάκης, ο οποίος απειλεί τον Σταύρο Θεοδωράκη να μην συνεργαστεί μετεκλογικώς μαζί του αν ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η Κεντρική μας Επιτροπή θα αποφασίσει σχετικώς όταν έρθει η ώρα, λαμβάνοντας υπόψη τη βούληση των τοπικών κοινωνιών”, αναφέρουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές, οι οποίες σημειώνουν πάντως πως η Κουμουνδούρου είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε από όποιον πολιτικό χώρο κι αν προέρχεται, αρκεί να ασπάζεται το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τις θεμελιώδεις αξίες του.

“Χαμένοι ΚΙΝΑΛ- Ποτάμι”

Σε αυτό το πλαίσιο, εκτιμούν πως από τη διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών ηττημένη θα βγει η αντιπολίτευση και ιδίως το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι.

Στο μεν πρώτο ΔΗΜΑΡ και ΚΙΔΗΣΟ έχουν διαχωρίσει τη στάση τους από την Φώφη Γεννηματά στο δε δεύτερο μόνο ο Γρηγόρης Ψαριανός κι ο Γιώργος Αμυράς είναι εναντίον των Πρεσπών.

Ιδίως στο ΚΙΝΑΛ η εσωκομματική γκρίνια είναι έντονη, με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο της ΔΗΜΑΡ να υποστηρίζει πως η υποχώρηση του φορέα στον εθνολαϊκισμό ωφελεί μόνο την ακροδεξιά.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, πάντως, παραδέχονται ότι μια τέτοια ανομοιογενής πλειοψηφία πολύ δύσκολα θα μπορέσει να “περπατήσει” πέρα από το Μάιο και τις αυτοδιοικητικές κι ευρωπαϊκές εκλογές.

Όπως κι αν έχει, άσπονδοι φίλοι του στο Μαξίμου διατείνονται πως ο Πάνος Καμμένος εξαρτάται από τον Αλέξη Τσίπρα κι όχι το αντίστροφο κι αυτό γιατί ο πρωθυπουργός και κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να βρει και κόμμα διαθέτει, “σε αντίθεση με τον Πάνο, του οποίου οι ΑΝΕΛ φυλλορροούν κι ο ίδιος κινδυνεύει να μείνει εκτός Βουλής στις επόμενες εκλογές και χωρίς ασυλία”, καταλήγουν με αρκετή δόση ειρωνείας.

Loading