φωτο αρχείου

Ο Παυλόπουλος ευχαριστεί το ίδρυμα «Στ. Νιάρχος» για τη δωρεά στην πυροσβεστική

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ιδρύματος «Στ. Νιάρχος» είχε σήμερα ο Προκόπης Παυλόπουλος προκειμένου να τον ευχαριστήσει εκ μέρους της πολιτείας για τη δωρεά ύψους 25 εκ. ευρώ στην πυροσβεστική.

propoli

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε στον κ. Ανδρέα Δρακόπουλο ότι η νέα δωρεά θα ενισχύει τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Πυροσβεστικού Σώματος μέσα στην εξαιρετικά επώδυνη συγκυρία της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» επισήμανε ότι το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ ενέχει και στοιχεία «συμβολής στην εμπέδωσή της, τόσο αναγκαίας ιδίως σήμερα, εθνικής ενότητας. Υπενθύμισε δε ότι η ιδέα ξεκίνησε μετά από πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και οριστικοποιήθηκε μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η απόφαση του Ιδρύματος

Η διοίκηση του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» αποφάσισε να δωρίσει 25 εκ. ευρώ στην πυροσβεστική προκειμένου «να συμβάλλει στο δύσκολο έργο των ανδρών και γυναικών του Πυροσβεστικού Σώματος που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την προστασία των κατοίκων της χώρας και του φυσικού πλούτου της».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ιδρύματος: «Η δωρεά θα διατεθεί πρωτίστως για τη συντήρηση και ενδεχόμενη αγορά εξοπλισμού για την Πυροσβεστική, καθώς και για δράσεις εκπαίδευσης, με σκοπό να συμβάλλουμε στην πρόληψη και άμεση ανταπόκριση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης».

Loading