Ο “Πορθητής” στο Καστελόριζο προκαλεί ανησυχία!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Σιγή ασυρμάτου τηρούσαν στην κυβέρνηση, τουλάχιστον μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης, για συνάντηση Τσίπρα- Ζάεφ στις Πρέσπες για την οριστικοποίηση της συμφωνίας για το ονοματολογικό σήμερα Πέμπτη ή αύριο Παρασκευή.

Δεν αρνούνται, ωστόσο, τέτοιο ενδεχόμενο.

Όσον αφορά τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, το οποίο κατατίθεται την Παρασκευή στη Βουλή, δεν θα γίνει νωρίτερα από την ερχόμενη Πέμπτη, όπως μας λένε κυβερνητικές πηγές.

“Οι βουλευτές έτσι κι αλλιώς ενημερώνονται συνεχώς από τους αρμόδιους υπουργούς σε διευρυμένες συνεδριάσεις”, προσθέτουν οι ίδιοι άνθρωποι.

Στο μεταξύ, δεν είναι αποκλειστικώς το νέο μπαράζ εμπρηστικών δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων το οποίο ανησυχεί την κυβέρνηση, τόσο στο Μαξίμου όσο και στο ΥΠΕΞ.

Στην ευρύτερη περιοχή της Αττάλειας καταφθάνει σε σύντομο χρονικό διάστημα ο «Πορθητής», το τρυπάνι το οποίο σχεδιάζεται να πραγματοποιήσει έρευνες σε βάθος 2.600 μέτρων.

Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό να δραστηριοποιηθεί εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε τμήματα του τεμαχίου 1, πλησίον των τεμαχίων 6 και 7, ανοιχτά της Πάφου ή ανάμεσα σε Κάβο Γκρέκο και Καρπασία, περιλαμβανομένου του τεμαχίου 3.

Εκτός της κυπριακής ΑΟΖ, το τρυπάνι μπορεί να κινηθεί προς το Καστελόριζο- για την ακρίβεια σε απόσταση περίπου 50 ναυτικών μιλίων από το νησί- με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εθνική μας ασφάλεια.

Αυξημένη ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων

Στην Ηρώδου του Αττικού και στη Βασιλίσσης Σοφίας δεν φοβούνται θερμό επεισόδιο.

Σημειώνουν, άλλωστε, κυβερνητικές πηγές στο “Politik” πως ο βαθμός ετοιμότητας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι ιδιαιτέρως αυξημένος το τελευταίο χρονικό διάστημα κι αυτό δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τον Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δεν επιθυμεί θερμό επεισόδιο λίγες ημέρες πριν από τις διπλές κάλπες που βρίσκονται μπροστά του στις 24 Ιουνίου.

Όπως κι αν έχει, όμως, οι προκλητικές δηλώσεις με προέλευση την Άγκυρα όσο κι αν εκλαμβάνονται ως μέρος του τουρκικού προεκλογικού παιχνιδιού δίνουν πάτημα για ανησυχία στην Αθήνα για το τι θα συμβεί την επομένη των εκλογών.

Loading