INTIME

Ο ρόλος της Αναθεώρησης στους σχεδιασμούς Τσίπρα

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Η κυβερνητική απόφαση να δοθεί η επιδότηση ενοικίου αναδρομικώς στις αρχές Απριλίου έχει κάνει κι αρκετούς στο ΣΥΡΙΖΑ να προδικάζουν βουλευτικές εκλογές το Μάιο.

Την ίδια ώρα, στο Μαξίμου αφήνουν ορθάνοιχτη την πόρτα για συνέχιση της διεύρυνσης από τη δεξαμενή της Κεντροαριστεράς και με πιο προβεβλημένα στελέχη της.

Σημειώνουν, μάλιστα, με νόημα πως αν οι Θάνος Μωραΐτης κι Άγγελος Τόλκας, που έγιναν υφυπουργοί στον πρόσφατο ανασχηματισμό, ήταν ασήμαντες μονάδες η Φώφη Γεννηματά και τα πιο προβεβλημένα στελέχη του ΚΙΝΑΛ δεν θα είχαν εξαπολύσει πόλεμο λάσπης εναντίον τους.

Αφού είναι τόσο σίγουροι η Φώφη, ο Λοβέρδος, ο Κεγκέρογλου κ.ά. για διψήφιο ποσοστό του κόμματός τους στις εκλογές γιατί ασχολούνται με ανθρώπους που χαρακτηρίζουν απολειφάδια;”, αναρωτιούνται κυβερνητικές πηγές.

Στην προσπάθειά του, εξάλλου, ο Αλέξης Τσίπρας να δώσει το προοδευτικό στίγμα του κόμματός του σε σχέση με το “νεοφιλελεύθερο- ακροδεξιό” της ΝΔ ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων χρίζει ως διακύβευση της κάλπης και τη Συνταγματική Αναθεώρηση, η πρώτη φάση της οποίας αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα Μαρτίου.

Σε αυτήν την προσπάθειά του θα χρειαστεί τη συνεισφορά και του πνευματικού κόσμου της Κεντροαριστεράς που είναι σύμφωνο με τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων, όπως είναι ο Νίκος Μουζέλης, ο Σωτήρης Βαλντέν ή ο Αντώνης Λιάκος.

Περιμένει ευχάριστα νέα για την οικονομία

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός αναμένει ευχάριστες ανακοινώσεις για την ελληνική οικονομία, όπως την αναβάθμισή της από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, ώστε να προχωρήσει στην έκδοση δεκαετούς ομόλογου και, το κυριότερο, να πείσει την κοινή γνώμη ότι η ανάκαμψη είναι εφικτή πραγματικότητα για κάθε μικρομεσαίο νοικοκυριό.

Ο κ. Τσίπρας έχει αποκαλέσει, άλλωστε, την οικονομία το ατού του, προσδοκώντας στην άμεση απορρόφηση από τους πολίτες των μέτρων ανακούφισης που έχουν ήδη υλοποιηθεί και υλοποιούνται, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, η επιδότηση ενοικίου κι ο νέος υπολογισμός των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω, ο πρωθυπουργός προτιμά τον Οκτώβριο για τις βουλευτικές εκλογές, κρίνοντας ακόμα πως ο χρόνος είναι με το μέρος του.

Loading