Ο Σκουρλέτης εξηγεί τα πλεονεκτήματα της απλής αναλογικής

Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, εξηγεί τα πλεονεκτήματα της απλής αναλογικής, υποστηρίζοντας ότι η εφαρμογή της δίνει χώρο στη διαφάνεια, τη συλλογική τη συμμετοχή και συμβάλλει στην αναγέννηση της αυτοδιοίκησης.

propoli

Ακολούθως ασκεί σκληρή κριτική στη ΝΔ υποστηρίζοντας ότι «δεν έχει να επιδείξει την παραμικρή μεταρρυθμιστική πρόταση στην ιστορία της για τον χώρο της Αυτοδιοίκησης». Προσθέτει, μάλιστα, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκει τη διατήρηση της σημερινής κατάστασης και ενδιαφέρεται κυρίως «για την αναπαραγωγή ενός πεπαλαιωμένου αυτοδιοικητικού συστήματος ως μέρους του γενικότερου πολιτικού συστήματος».

Την κατάτμηση της Β΄ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής τη χαρακτήρισε «ώριμο και εξυγιαντικό μέτρο», ζητώντας εμμέσως ομόφωνη συναίνεση από την Ολομέλεια της Βουλής.

«Παράθυρο» για διπλές κάλπες

Ενδιαφέρον έχει το κομμάτι της συνέντευξης που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ταυτόχρονης διεξαγωγής αυτοδιοικητικών και εθνικών εκλογών. Ο κ. Σκουρλέτης σημειώνει πως σε αυτήν την περίπτωση θα πρόκειται για συγκυριακό φαινόμενο και όχι συνέπεια συγκεκριμένης νομοθέτησης, τονίζοντας με έμφαση ότι θέση της κυβέρνησης είναι πως θα πρέπει να αποφεύγεται, όσο είναι δυνατό, η πρόκληση σύγχυσης στους εκλογείς ως προς το διακύβευμα κάθε εκλογικής αναμέτρησης.

«Η κυβέρνηση έχει πολλά όπλα στη φαρέτρα της»

Τέλος, απαντώντας στο ερώτημα για το αν η κυβέρνηση είναι «υπό προθεσμία», απάντησε ότι «η κυβέρνηση έχει πολλά όπλα στην φαρέτρα της έτσι ώστε αν ο μη γένοιτο φτάσουμε σε αυτό το σημείο, να ξεπεράσουμε αυτό το σκόπελο».

Loading