INTIME

«Ο Τσίπρας εξόφλησε γραμμάτια με τις Πρέσπες»

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της περιοδείας του σε περιοχές της δυτική Μακεδονίας.

propoli

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισκέφθηκε την πόλη της Σιάτιστας, όπου συναντήθηκε τόσο με τον δήμαρχο, όσο και με μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Κατόπιν, περπάτησε στο κέντρο της περιοχής και συνομίλησε με τους κατοίκους.

Έπειτα όμως από την Σιάτιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφτηκε την Κοζάνη, όπου ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση των τοπικών οργανώσεων της Ν.Δ. σε Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα.

«Δεν ξέρω τι γραμμάτια είχε αναλάβει να εξοφλήσει ο Τσίπρας»

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας πως «ο κ. Τσίπρας, από την πρώτη στιγμή, ήταν ξεκάθαρο ότι ήθελε να δώσει “λύση” στο ζήτημα αυτό».

«Δεν ξέρω πραγματικά τι γραμμάτια είχε αναλάβει να εξοφλήσει και δεν ξέρω ο ίδιος πως πιστεύει ότι μπορεί να ωφεληθεί από μία τέτοια πρωτοβουλία. Η αλήθεια όμως, είναι δυστυχώς πολύ σκληρή για τη χώρα μας».

«Βρισκόμουν στο γραφείο μου στη Βουλή, τον περασμένο Μάιο ή Ιούνιο όταν χτύπησε το τηλέφωνό μου και ήταν ο πρωθυπουργός. Με πήρε να μου ζητήσει την άποψη μου για το Ίλιντεν το οποίο είχε ήδη συμφωνήσει. Αν δεν υπήρχε έντονη αντίδραση της ΝΔ και των άλλων κομμάτων θα το είχε δεχθεί. Ο κ. Τσίπρας ήταν και είναι πρόεδρος ενός κόμματος που το 2008 τα κορυφαία του στελέχη ζητούσαν να αναγνωριστούν τα Σκόπια ως Μακεδονία σκέτο», αποκάλυψε κατά την διάρκεια των δηλώσεών του.

«Όψιμος μακεδονομάχος ο Καμμένος»

Δριμεία όμως κριτική άσκησε και στον επικεφαλής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, τον οποίο χαρακτήρισε ως «όψιμο μακεδονομάχο».

«Θέσαμε προ των ευθυνών του και τον όψιμο τώρα “μακεδονομάχο”, ο οποίος ξέχασε να μας πει, όμως, ότι τον περασμένο Ιούνιο είχε τη δυνατότητα να ρίξει την κυβέρνηση στην πρόταση δυσπιστίας που είχαμε καταθέσει και δεν το έκανε.

«Και είναι αυτός που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη γιατί έδωσε στον κ. Κοτζιά και στον κ. Τσίπρα το στυλό να υπογράψουν τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Τι δεσμεύτηκε για τη Μακεδονία

Ακόμα όμως ο επικεφαλής της ΝΔ, δεσμεύτηκε για την ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την προστασία της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

«Το πρώτο, το οποίο θα κάνω, είναι ότι ως επόμενος πρωθυπουργός, δεν πρόκειται να απεμπολήσω το δικαίωμα της Ελλάδος να θέσει βέτο στην ενταξιακή διαδικασία των Σκοπίων, εφόσον κρίνω ότι δεν εξυπηρετούνται τα εθνικά συμφέροντα» τόνισε, χαρακτηριστικά.

«Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να κατοχυρώσω τα μακεδονικά προϊόντα, τα οποία σήμερα κινδυνεύουν από αυτή τη συμφωνία και είναι ουσιαστικά απροστάτευτα», δήλωσε στην συνέχεια.

Τέλος τόνισε ότι «το τρίτο που θα κάνω, είναι ότι θα εκπονήσουμε ως Νέα Δημοκρατία ένα συγκροτημένο τολμηρό αναπτυξιακό σχέδιο συνολικά για τη Μακεδονία, για τη Βόρεια Ελλάδα, με ειδική αναφορά και ειδική μνεία στη Δυτική Μακεδονία. Εάν η Βόρεια Ελλάδα χρειαζόταν πάντα ένα τέτοιο σχέδιο, σήμερα,  μετά από αυτή τη συμφωνία ,το χρειάζεται δύο φορές».

Πηγή Φωτογραφιών: ΙΝΤΙΜΕ

Loading