Ο Τσίπρας συνεχίζει στη Βουλή το σκληρό ροκ!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Συνέχεια στο “σκληρό ροκ” κόντρα στην αντιπολίτευση αναμένεται να δώσει σήμερα Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου (Novartis) και του Μάριου Σαλμά (αρθροσκοπήσεις).

Ο πρωθυπουργός πρόκειται να εστιάσει στην αλλαγή της αμυντικής τακτικής όσων φέρεται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο του φαρμάκου και οι οποίοι πριν ένα χρόνο μιλούσαν για την αθωότητά τους και σήμερα μιλούν για παραγραφή και πως η μίζα συμπεριλαμβάνεται στα υπουργικά καθήκοντα.

Θα κάνει, επίσης, αναφορά στα έγγραφα του FBI που κάνουν λόγο για Έλληνες υπουργούς οι οποίοι δημιούργησαν χαριστικά εργαλεία τιμολόγησης φαρμάκων, καθώς και στην εσωτερική αλληλογραφία τηςNovartis που δείχνει προς αυτήν την κατεύθυνση, με συγχαρητήρια προς τα στελέχη της για τους τρόπους που κέρδισαν χρήματα προς όφελος της εταιρείας.

Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει ξεκάθαρα για μέγιστο οικονομικό σκάνδαλο από το οποίο χάθηκαν 23 δισ. ευρώ από το δημόσιο ταμείο, με τεράστια πολιτική ευθύνη πρωτίστως των προσώπων που πέρασαν εκείνη την περίοδο από το υπουργείο Υγείας, κατά βάση του κ. Λοβέρδου και του Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά κι όσων διατέλεσαν πρωθυπουργοί το ίδιο χρονικό διάστημα, με την “καμπάνα” να χτυπά περισσότερο για τον Αντώνη Σαμαρά και τον συγκυβερνήτη του Βαγγέλη Βενιζέλο.

Ο κ. Τσίπρας, βεβαίως, θα επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη και με αφορμή όσα υποστήριξε χθες ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Από εδώ και πέρα, άλλωστε, ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσιάζεται από το Μαξίμου ως ο “μπροστινός” του εφοπλιστή.

Επιμένουν οι “αντιρρησίες” του Οκτωβρίου

Την ίδια ώρα, παραμένουν αρκετοί στο ΣΥΡΙΖΑ εκείνοι οι οποίοι διαφωνούν με τη στρατηγική επιλογή Τσίπρα για βουλευτικές εκλογές τον Οκτώβριο κι όχι για την παράλληλη διεξαγωγή τους με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές.

Κι αυτό γιατί εκτιμούν πως τα αποτελέσματα στις 26 Μαΐου δεν θα είναι ευνοϊκά για το κυβερνών κόμμα και θα αναγκάσουν τον πρωθυπουργό να λάβει άμεσες αποφάσεις- βουλευτική κάλπη τον Ιούνιο δηλαδή- που δεν θα ελέγχει.

Από την άλλη, κυβερνητικές πηγές επιμένουν ότι υπάρχει χρόνος μέχρι τον Οκτώβριο να γυρίσει το “ματς” και πως οι βουλευτικές εκλογές τώρα θα σήμαιναν στην ουσία παράδοση της εξουσίας άνευ όρων στη ΝΔ, όπως είχε κάνει το 2009 ο Κώστας Καραμανλής στον Γιώργο Παπανδρέου.

Loading