Ο Τσίπρας τα δίνει όλα για τη μεσαία τάξη!

Του Γιάννη Συμεωνίδη
Με στατιστικά στοιχεία που θα συγκρίνουν τη σημερινή περίοδο με εκείνη των προκατόχων του θα επιχειρήσει ο Αλέξης Τσίπρας να διαψεύσει το αφήγημα Μητσοτάκη περί αύξησης της εγκληματικότητας στα πανεπιστήμια, στην απάντηση που θα δώσει στον πρόεδρο της ΝΔ κατά την Ώρα του Πρωθυπουργού σήμερα Παρασκευή.

propoli

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται, επίσης, να αναφερθεί επισταμένως στους λόγους για τους οποίους είναι αντίθετος στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Ο κύριος λόγος, ωστόσο, που επιστρέφει στην Ώρα του Πρωθυπουργού μετά από πολύ καιρό είναι γιατί επιθυμεί να είναι όσο γίνεται περισσότερες οι πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαραθέσεις του με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δρόμο προς τις κάλπες.

Γι’ αυτό, άλλωστε, ήθελε να είναι παρών ο κ. Μητσοτάκης και κατά την παρέμβασή του την Πέμπτη στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών, αν κι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν του έκανε το χατίρι.

Κέρδη από τις “Μονομαχίες στο Ελ Πάσο”

Ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι έχει μόνο να κερδίσει από αυτές τις “Μονομαχίες στο Ελ Πάσο” γι’ αυτό και θεωρεί “αυτογκόλ” του κ. Μητσοτάκη το ότι τις επιδιώκει, έστω και σε θέματα, όπως το πανεπιστημιακό άσυλο, που ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχεται ότι δεν τον βοηθούν να οικοδομήσει το προφίλ του πολιτικού που απευθύνεται και στη μεσαία τάξη πέρα από τους δημόσιους υπάλληλους.

Είναι, όμως, ακριβώς αυτή η μεσαία τάξη την οποία επιχείρησε να δελεάσει την Πέμπτη όχι μόνο με τη μείωση των εισφορών για τους μη μισθωτούς, αλλά και με το όλο αφήγημα που περιέγραψε για την επανόρθωση των αδικιών σε βάρος της, κάποιες από τις οποίες απόδωσε και στον εαυτό του.

Κατά την Ώρα του Πρωθυπουργού, εξάλλου, δεν θα παρελείψει να κάνει αναφορά και στις “κινήσεις αποπροσανατολισμού” του ΚΙΝΑΛ για την υπόθεση του C4I, προσπαθώντας να φέρει τον κ. Μητσοτάκη σε δύσκολη θέση απέναντι στους καραμανλικούς, τους οποίους, κατά το Μαξίμου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αφήσει για μια ακόμα φορά απροστάτευτους προκειμένου να μην χάσει τους σημιτικούς, με τους οποίους ενδεχομένως να κυβερνήσει την επαύριο των εκλογών.

Loading