INTIME

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Τσακαλώτος σε ρόλο Λαφαζάνη»!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στις αλλαγές που επιθυμεί για το κόμμα του όσες τρικλοποδιές κι αν βάλουν στα πόδια του εχθροί και φίλοι.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως οι ενστάσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Τρίτης ναι μεν υπερπροβλήθηκαν από τα ΜΜΕ, αλλά δεν παύουν να ήταν προειδοποιητικές και, πάντως, δεν συνδέονται με τη μέχρι χθες ήπια στάση που τηρούσε ο νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών.

Κάποιοι, μάλιστα, συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης φτάνουν στο σημείο να παραλληλίσουν τον κ. Τσακαλώτο με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και την υπονομευτική στάση που κρατούσε όσο ήταν στο ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην πρόεδρος πλέον της ΛΑΕ.

Από την άλλη πλευρά, ο άτυπος επικεφαλής των «53+» εμφανίζεται εκνευρισμένος και για την αντικατάσταση της Έφης Αχτσιόγλου από τον Αλέξη Χαρίτση ως εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κι από την προώθηση στελεχών της Προοδευτικής Συμμαχίας σε νευραλγικούς ρόλους, όπως του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου, σε διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεργάτες, μάλιστα, του κ. Τσακαλώτου φτάνουν στο σημείο να αποδώσουν τις φήμες για υποψηφιότητά του για το ΔΝΤ με προβοκάτσια προερχόμενη από την Κουμουνδούρου!

«Ο Ευκλείδης δεν θα πρέπει να αισθάνεται αποδυναμωμένος, αφού θα είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ενώ θα συμμετέχει και στη διαμόρφωση πολιτικών με την ηγετική ομάδα», απαντούν άνθρωποι του κ. Τσίπρα.

Γίνεται αρχηγικό κόμμα

Όπως κι αν έχει, ο κ. Τσίπρας θα προχωρήσει στη μετατροπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αρχηγικό κόμμα, κίνηση που θα διευκολύνει κατά πολύ τις κινήσεις του στην κατεύθυνση της μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας σε ενιαίο κόμμα.

Ο πρώην πρωθυπουργός και με τη στάση του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα θέλησε να στείλει το μήνυμα πως δεν θα ανέχεται αμφισβητήσεις όπως τις ανεχόταν στο παρελθόν.

Όπως μας λένε, άλλωστε, συνεργάτες του με νόημα, το 31,53% που επέλεξε τα ΣΥΡΙΖΑ στις 7 Ιουλίου το έκανε χάρη κυρίως στον κ. Τσίπρα κι όχι για τον ίδιο τον κομματικό μηχανισμό, κοινή αίσθηση που δίνει το δικαίωμα στον πρόεδρό του για ελευθερία πρωτοβουλιών.

Loading