Πέθανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Βασίλειος Ιντζές

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 89 ετών, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Σερρών, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Βασίλειος Ιντζές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κηδεία του αναμένεται να γίνει την Πέμπτη (12/9) στην Αθήνα.

propoli
Συλλυπητήριο μήνυμα προς τους οικείους του εκλιπόντος εξέδωσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Τζελέπης:

«Θλίψη και πένθος για όλους μας. Ο Βασίλης Ιντζές για όλους εμάς, τους νεότερους πολιτικούς ήταν ο “εμπνευστής” μας, ο “δάσκαλός” μας για τη συμμετοχή μας στην μεγάλη πορεία της Δημοκρατικής Παράταξης. Οι αγώνες του, τα βιώματά του ως ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, η Κοινοβουλευτική του εμπειρία δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, η Θητεία του στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, η όλη του πολιτική σταδιοδρομία αποτελούν τη “μεγάλη πολιτική του παρακαταθήκη” και για όλους εμάς “πολιτικά διδάγματα” από την πορεία ενός συνετού ανθρώπου και παράλληλα ενός ενάρετου πολιτικού.

Η εμβληματική του φυσιογνωμία θα μείνει σε όλους μας αξέχαστη….

Τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψουν αυτήν την στιγμή τo “μεγάλο έργο” του Σερραίου πολιτικού που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην Μεταπολιτευτική Ελλάδα.

Βασίλη Ιντζέ, σε ευχαριστούμε για όλα».

Ποιος ήταν ο Βασίλειος Ιντζές

Γεννήθηκε το 1929 στο Στρυμονοχώρι του νομού Σερρών, ενώ οι γονείς του κατάγονταν από τον Πόντο. Σπούδασε ηλεκτρολόγος – μηχανολόγος στο Μικρό Πολυτεχνείο στην Αθήνα.

Διετέλεσε βουλευτής Σερρών με την Ένωση Κέντρου από το 1963 μέχρι το 1967.

Μεταπολιτευτικά, πρωτοστάτησε στην ίδρυση του ΠΑΣΟΚ Σερρών, το 1974, και διετέλεσε βουλευτής Σερρών από το 1975 μέχρι το 1989.

Στις πρώτες μεταδικτατορικές εκλογές του 1974 δεν εξελέγη, αλλά προσέφυγε στο Εκλογοδικείο, που έκανε δεκτή την προσφυγή του και το Μάρτιο του 1975 κατέλαβε την έδρα του Θεοχάρη Μηνά της Νέας Δημοκρατίας, που εξέπεσε από το βουλευτικό αξίωμα.

Διετέλεσε υπουργός Βορείου Ελλάδος από τον Οκτώβριο του 1981 μέχρι τον Ιούνιο του 1985, στην πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Loading