INTIME

Πήρε 151 ψήφους ο Τσίπρας – «Ψήφος στη σταθερότητα»

Με 151 «ναι» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε την εμπιστοσύνη της Βουλής. Η διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας ξεκίνησε λίγο μετά τις 22:00 και ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 30 λεπτά. 

propoli

Κατερίνα Παπακώστα, Έλενα Κουντουρά, Σπύρος Δανέλλης, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Κώστας Ζουράρις και ο Βασίλης Κόκκαλης ήταν οι έξι βουλευτές που οι ψήφοι τους προστέθηκαν σε αυτούς των 145 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. 148 ήταν τα «όχι».

Αλέξης Τσίπρας: «Ψήφος στην σταθερότητα»

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος προχώρησε σε δηλώσεις στις κάμερες, δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως: «σήμερα η Βουλή έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη σταθερότητα, ψήφο εμπιστοσύνης στην ανάκτηση της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας. Ψήφος σε μία κυβέρνηση που άλλαξε την Ελλάδα και θα συνεχίσει μέχρι να ολοκληρωθεί η θητεία με μοναδικό γνώμονα τις ανάγκες του ελληνικού λαού».

Νωρίτερα με ένα Tweet, ο πρωθυπουργός έγραψε χαρακτηριστικά: «Με τη δύναμη του ελληνικού λαού οικοδομούμε την Ελλάδα της προόδου, απέναντι στην Ελλάδα της συντήρησης. Αυτή η Ελλάδα μας αξίζει».

Δείτε το σχετικό ποστ:

«Χειροκροτήματα» στο «ναι» της Παπακώστα

Ειρωνικά χειροκροτήθηκε από την πτέρυγα των βουλευτών της ΝΔ η Κατερίνα Παπακώστα όταν ακούστηκε το «ναι» – «Όχι» ψήφισε ο μέχρι πρότινος κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος.

Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές, ενώ ο μοναδικός απών από την ψηφοφορία ήταν ο βουλευτής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κασαπίδης, που δήλωσε ότι θα ψήφιζε «όχι», ωστόσο η ψήφος του δεν προσμετρήθηκε.

 

Loading