Παπαδημούλης: «Βελτιώνεται η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό»

Για «βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό» έκανε λόγο στην εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά» στον Flash Radio 99.4, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

propoli

Από την πλευρά του, παραδέχθηκε ότι η κρίση συνεχίζει να υφίσταται στην Ελλάδα, ωστόσο έκανε λόγο για βελτίωση της εικόνας που πιστώνεται, όχι μόνο στον πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα, αλλά και συνολικά στην Ελλάδα και την ελληνική οικονομία, η οποία ήρθε μαζί με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Ακόμα, πρόσθεσε ότι το πρώτο βήμα που σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση είναι να επουλώσει τις πληγές που άφησε πίσω της η κρίση, τόσο στην οικονομία όσο και στην κοινωνία, μέσω του νοικοκυρέματος των οικονομικών, μακριά από την λογική του «Τσοβόλα δώστα όλα».

Παράλληλα, ο κ. Παπαδημούλης, τόνισε ότι σε σχετική ερώτησή του, στον πρόεδρο του Eurogroup, ο Μάριο Σεντένο, έκανε θετικά σχόλια για την ελληνική οικονομία και για τις προοπτικές της, ενώ επιβεβαίωσε από την πλευρά του, ότι δεν θα εφαρμοσθεί το κόψιμο των συντάξεων, όπως προβλέπεται και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε από την ελληνική κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δεν άφησε ωστόσο ασχολίαστη και την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την οποία κατηγόρησε για καλλιέργεια ενός μίζερου κλίματος και καταστροφολογίας.

«Θετικό πρώτο βήμα» ο διαχωρισμός Εκκλησίας-κράτους

Ερωτηθείς για την συμφωνία διαχωρισμού Εκκλησίας-κράτους, η οποία επετεύχθη μετά από διάλογο ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο κ. Παπαδημούλης εκτίμησε ότι είναι ένα «θετικό πρώτο βήμα», μέσω του οποίου τόσο η Εκκλησία όσο και το κράτος, αναμένεται να κερδίσουν περισσότερα έσοδα μέσω της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Παράλληλα όμως, χαρακτήρισε «κακόπιστους» όσους διασπείρουν ότι αποτελεί στόχος της κυβέρνησης η εκδίωξη των ιερέων από το μισθολόγιο του Δημοσίου, προκειμένου να διοριστεί άλλος κόσμος.

Loading