Παπαδημούλης: «Η Ελλάδα είναι καλύτερα απ’ ό,τι θα περίμεναν και οι πιο αισιόδοξοι»

Ικανοποιημένος από την πορεία της οικονομίας δηλώνει ο Δημήτρης Παπαδημούλης, υποστηρίζοντας πως «μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, η Ελλάδα είναι καλύτερα από ό,τι θα περίμεναν και οι πιο αισιόδοξοι πριν λίγους μήνες».

propoli

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, «παρότι τα κονδύλια για τη συνοχή στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό περικόπτονται περίπου 10%, η Ελλάδα θα έχει μια αύξηση 8%».

Οι «πλούσιοι τσιγγούνηδες»

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το θέμα σκαλώνει μέσα στο Συμβούλιο και οι “κακοί” εκεί μέσα -το λέω απλά για να γίνει κατανοητό- είναι οι πλούσιοι τσιγγούνηδες: Η Ολλανδία, η Δανία, η Σουηδία, σε μεγάλο βαθμό η Γερμανία -που λέει “ναι”, αλλά όχι το αποφασιστικό «ναι» που πρέπει».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρόσθεσε: «Το επόμενο Ευρωκοινοβούλιο κι η επόμενη Κομισιόν θα έχουν χειρότερους πολιτικούς συσχετισμούς, πιο ισχυρή τη φωνή της άκρας δεξιάς, της λαϊκίστικης, της αντιευρωπαϊκής, κι αυτό δεν είναι καλό για όσους θέλουν μια Ευρώπη περισσότερο δημοκρατική και κοινωνική κι έναν κοινοτικό προϋπολογισμό προσανατολισμένο στις πολιτικές ανάπτυξης και συνοχής».

Οι δηλώσεις που έκανε ο κ. Παπαδημούλης on camera:

Loading